ВРЮ відкрила дисциплінарні справи стосовно двох суддів Вищого адміністративного суду України

На засіданні 20 жовтня 2015 року, вирішуючи питання про відкриття дисциплінарних справ чи про відмову в їх відкритті, Вища рада юстиції розглянула низку заяв та звернень громадян щодо неналежної поведінки восьми суддів вищих судів.

Як повідомив Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк,зарезультатами розгляду цього питання Рада ухвалила рішення про відкриття дисциплінарних справ за скаргою Сидоренко А.В. від 26 березня 2014 року стосовно суддів Вищого адміністративного суду України Бутенка Володимира Івановича та за скаргою голови Полонської районної ради Хмельницької області Я.Шпега від 09 червня 2015 року стосовно Білуги Сергія Володимировича.

У зверненнях громадян ішлося про тривалий (понад 1–2 роки) строк розгляду касаційних скарг (відповідно до статті 214-1Кодексу адміністративного судочинства, касаційна скарга має бути розглянута протягом одного місяця з дня одержання судом касаційної інстанції адміністративної справи), обмеження права заявників на участь у засіданні суду при розгляді касаційної скарги та інші порушення законодавства.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *