Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції 5 листопада 2015 року

1. Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про призначення:

1. Гавалешка Петра Степановича – суддею Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

2. Горбача Андрія Миколайовича – суддею Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

3. Гордійчук Наталії Олексіївни – суддею Костопільського районного суду Рівненської області.

4. Семенюк Вікторії Миколаївни – суддею Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

5. Ференца Ростислава Івановича – суддею Рожищенського районного суду Волинської області.

6. Харлана Максима Володимировича – суддею Теребовлянського районного суду Тернопільської області.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення МАКУХИ Андрія Анатолійовича з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

3. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 7 квітня 2015 року № 16/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва ЛІЩУКА Тараса Олеговича.

4. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 44/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва ШВАЧАЧ Юлії Олександрівни на 17 листопада 2015 року.

5. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ЦИБРИ Нелі Валентинівни з посади судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області у зв’язку з порушенням присяги судді.

6. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 19 травня 2015 року № 29/02-15 за заявою голови громадської спілки «Українська спілка Автомайдан» Михайловського А.В. від 16 грудня 2014 року стосовно судді Васильківського міськрайонного суду Київської області СТЕПАНЕНКА Віктора Вікторовича на 17 листопада 2015 року.

7. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року № 37/02-15 за заявами голови громадської спілки «Українська спілка Автомайдан» Михайловського А.В., які надійшли до Вищої ради юстиції 15 та 16 грудня 2014 року, стосовно судді Києво-Святошинського районного суду Київської області ЛИСЕНКА Володимира Васильовича на 17 листопада 2015 року.

8. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ЧАЛОЇ Алли Петрівни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

9. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення ЧУДОВСЬКОГО Дениса Олеговича з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова у зв’язку з порушенням присяги судді.

10. Розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., Судраба А.В., Закревської Є.О., Зелінського С.О., Маселка Р.А., адвоката Нураліна М.В., Вища рада юстиції ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Голосіївського районного суду міста Києва КАЛІНІЧЕНКО Лариси Степанівни.

11. Вища рада юстиції вирішила залишити без задоволення скаргу судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська РЕШЕТНІКА Миколи Олександровича, а рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 5 грудня 2013 року щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності – без змін.

12. Вища рада юстиції вирішила залишити без задоволення скаргу судді Зміївського районного суду Харківської області ПАРХОМЕНКО Марини Олексіївни, а рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 29 березня 2012 року щодо притягнення її до дисциплінарної відповідальності – без змін.

13. Вища рада юстиції вирішила залишити без задоволення скаргу судді Острозького районного суду Рівненської області ВАСИЛЕВИЧА Олега Вікторовича, а рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13 березня 2014 року щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності – без змін.

14. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду звернення Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Луганського окружного адміністративного суду АГЕВИЧЕМ Костянтином Володимировичем.

15. Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Донецького окружного адміністративного суду БОЙКОМ Миколою Івановичем.

16. Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Луганського окружного адміністративного суду УШАКОВИМ Тарасом Сергійовичем.

17. Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Вищого господарського суду України ТАТЬКОВИМ Віктором Івановичем.

18. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяв про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково стосовно таких суддів:

1. Агевича Костянтина Володимировича – судді Луганського окружного адміністративного суду.

2. Радькової Ірини Вікторівни – Київського районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим (Указом Президента України від 12 жовтня 2015 року № 578/2015 Радькову І.В. звільнено з посади судді у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо неї).

19. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд повідомлень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяв про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково до вирішення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України питання про дисциплінарну відповідальність стосовно таких суддів:

1. Деменка Сергія Валерійовича – судді Центрального районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим;

2. Ісроілової Венери Улугбеківни – судді Армянського міського суду Автономної Республіки Крим;

3. Кулєшової Оксани Ігорівни – судді Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим;

4. Логвінко Олени Анатоліївни – судді Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим;

20. Вища рада юстиції вирішила звернутись із заявами до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки наявності в діях суддів дисциплінарного правопорушення та порушення присяги і зупинити розгляд повідомлень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяв про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково стосовно таких суддів:

1. Євдокімової Олени Олександрівни – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

2. Крупинської Оксани Юріївни судді Брянківського міського суду Луганської області;

3. Попової Наталі Ігорівни судді Гагарінського районного суду міста Севастополя;

4. Синиці Андрія Миколайовича – судді Балаклавського районного суду міста Севастополя.

21. Розглянувши питання щодо звільнення судді з посади у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я, Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення КАНІЩЄВОЇ Наталії Олександрівни з посади судді Селидівського міського суду Донецької області у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я.

22. Розглянувши питання щодо звільнення у відставку, Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку таких суддів:

1. Бахмат Рауфи Муллахметівни – судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

2. Бурлаченка Олега Олександровича – судді Київського районного суду міста Донецька.

3. Ващіліної Надії Михайлівни – судді господарського суду Закарпатської області.

4. Даниленка Володимира Миколайовича – судді апеляційного суду Харківської області.

5. Заводян Катерини Іванівни – судді апеляційного суду Чернівецької області.

6. Іжевської Наталі Геннадіївни – судді Шевченківського районного суду міста Запоріжжя.

7. Качана Олександра Володимировича – судді апеляційного суду Черкаської області.

8. Леванчука Олексія Миколайовича – апеляційного суду міста Києва.

9. Оверіної Ольги Валеріївни – судді апеляційного суду Одеської області.

10. Онопенка Василя Васильовича – судді Верховного Суду України.

11. Паламарчука Михайла Степановича – судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області.

12. Панченко Ольги Леонідівни – судді господарського суду Одеської області.

13. Парапана Василя Федоровича – судді апеляційного суду Одеської області.

14. Петренка Василя Миколайовича – судді апеляційного суду Полтавської області.

15. Томашевського Володимира Миколайовича – судді Жашківського районного суду Черкаської області.

16. Ференца Андрія Миколайовича – судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

23. Вища рада юстиції вирішила звернутись із заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки наявності в діях судді Алчевського міського суду Луганської області ЖОГІНОЇ Любові Олександрівни дисциплінарного правопорушення та порушення присяги і зупинити розгляд її заяви про звільнення з посади у зв’язку з поданням заяви про відставку.

24. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду заяву МАЦЮРИ Павла Федоровича про звільнення з посади судді Одеського апеляційного господарського суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

25. Розглянувши питання щодо звільнення за власним бажанням, Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення за власним бажанням таких суддів:

1. Грачова Руслана Ріфатовича – судді Будьоннівського районного суду міста Донецька;

2. Ситенка Артема Ігоровича – судді Кіровського районного суду міста Макіївки Донецької області;

26. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд заяв суддів щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за власним бажанням та звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявами щодо перевірки в їх діях дисциплінарного правопорушення та порушення присяги стосовно таких суддів:

1. Алєксєєвої Тетяни Володимирівни – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

2. Галькевич Олени Дмитрівни – судді Нахімовського районного суду міста Севастополя;

3. Кисельової Олени Миколаївни – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

4. Котаревої Ганни Михайлівни – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

5. Панова Олександра Ігоровича – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

6. Тоскіної Ганни Львівни – судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим.

27. Вища рада юстиції вирішила відмовити ВОЛЄВУ Миколі Івановичу в задоволенні клопотання про поновлення строку на оскарження рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 16 грудня 2013 року та відмовити у задоволенні скарги.

28. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення КІРЄЄВА Родіона Володимировича з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *