Комісія рекомендує звільнити 283 кримських суддів

10 листопада 2015 року на засіданні дисциплінарної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалось питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Комісія, розглянувши звернення заступника Генерального прокурора України Матіоса А.В, народного депутата України Лещенка С.А, Голови Верховного Суду України Романюка Я.М. стосовно дисциплінарної відповідальності суддів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, прийняла рішення рекомендувати Вищій раді юстиції звільнити 283 судді.

Стосовно 277 кримських суддів Комісія прийняла рішення направити рекомендацію до ВРЮ про звільнення з посади, вбачаючи факти, які свідчать про порушення присяги судді. Натомість 6 суддів з Криму Комісія рекомендує звільнити, вбачаючи факти, які свідчать про порушення вимог щодо несумісності.

Довідково:

У травні, серпні та вересні 2015 року до Комісії надійшли звернення заступника Генеральної прокуратури України Матіоса А.В., народного депутата України Лещенка С.А., Голови Верховного Суду України Романюка Я.М., в яких ставилося питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 283 суддів Автономної Республіки Крим.

Рішенням Комісії від 05 жовтня 2015 року № 2430/дп-15 стосовно 283 суддів Автономної Республіки Крим відкрито дисциплінарну справу за вказаними зверненнями.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *