Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції 26 листопада 2015 року

1. Вища рада юстиції ухвалила відкласти на 3 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 47/02-15 за заявами експерта Всеукраїнського благодійного фонду «Українська правнича фундація» Берка С.Т. від 13 жовтня 2014 року та заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва ДЕМИДОВСЬКОЇ Алли Ігорівни.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення МАРЦИНКЕВИЧА Віталія Анатолійовича з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

3. Вища рада юстиції ухвалила відкласти на 3 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 24 вересня 2014 року № 1/02-14 за зверненнями заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 31 липня 2014 року та народного депутата України Продан О.П. від 22 серпня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва КРАВЦЯ Дмитра Івановича.

4. Вища рада юстиції ухвалила відкласти на 17 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 24 жовтня 2014 року № 5/02-15 за скаргою Войтка Я.О. від 14 липня 2014 року стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва ПОЙДИ Сергія Миколайовича та витребувати додаткові матеріали.

5. Вища рада юстиції ухвалила відкласти на 17 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 42/02-15 за заявами Берка С.Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва ДОМАРАЦЬКОЇ Алли Вікторівни.

6. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ЛИСЕНКА Володимира Васильовича з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області у зв’язку з порушенням присяги судді.

7. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення Сливки Володимира Васильовича з посади судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області у зв’язку з порушенням присяги судді та направити висновок Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для проведення перевірки та вирішення питання про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

8. Вища рада юстиції ухвалила відкласти на 3 грудня 2015 року розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 5 лютого 2015 року щодо внесення подання про звільнення ЧУЛІНІНА Дмитра Георгійовича з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська за порушення присяги та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за вказаною рекомендацією.

9. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд скарги судді Приморського районного суду міста Одеси НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни від 2 квітня 2012 року на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 листопада 2011 року № 4573/дп-11 про звільнення її з посади судді Приморського районного суду міста Одеси за порушення присяги.

10. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 листопада 2011 року № 4573/дп-11 щодо внесення подання про звільнення НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду міста Одеси за порушення присяги та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за вказаною рекомендацією.

11. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду заяви КЛЮБИ Василя Васильовича про звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку; ОДЕРІЯ Степана Мефодійовича про звільнення з посади судді Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області та СТЕПАНЕНКО Ганни Іванівни з посади судді Валківського районного суду Харківської області у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я.

12. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд заяви ДЕМ’ЯНОВСЬКОГО Юлія Галійовича про звільнення з посади судді Миколаївського районного суду Львівської області у зв’язку із закінченням строку, на який призначено.

13. Вища рада юстиції вирішила звернутись із заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки наявності в діях судді Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим РОДЬКІНОЇ Любові Анатоліївни дисциплінарного правопорушення та порушення присяги і зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про неподання своєчасно нею заяви про рекомендування для обрання на посаду судді.

14. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про неподання своєчасно суддею Судацького міськрайонного суду Автономної Республіки Крим СИЧЕМ Максимом Юрійовичем заяви про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково до вирішення питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

15. Розглянувши питання щодо звільнення у відставку, Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку таких суддів:

1. Лобаня Олександра Ілліча – судді Київського апеляційного господарського суду;

2. Мацюри Павла Федоровича – судді Одеського апеляційного господарського суду;

3. Одерія Степана Мефодійовича – судді Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області;

4. Поповича Сергія Михайловича – судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області;

5. Смаглія Миколи Васильовича – судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області;

6. Степаненко Ганни Іванівни – судді Валківського районного суду Харківської області;

7. Федорчука Руслана Васильовича – судді Київського апеляційного господарського суду;

8. Чохи Любові Василівни – судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

16. Розглянувши питання щодо звільнення за власним бажанням, Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення за власним бажанням таких суддів:

1. Дерунець Ольги Анатоліївни – судді Соснівського районного суду міста Черкаси;

2. Петрової Ольги Федорівни – судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області;

3. Пухної Оксани Миколаївни – судді Броварського міськрайонного суду Київської області;

4. Сингаївського Олександра Пилиповича – судді Подільського районного суду міста Києва.

17. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд заяви МИРОШНИЧЕНКА Ярослава Станіславовича щодо внесення подання про звільнення з посади судді господарського суду Донецької області за власним бажанням до вирішення питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *