ВККСУ відсторонила суддів від посади

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 30 листопада 2015 року, на підставі клопотання Генерального прокурора України було прийнято рішення відсторонити від займаної посади 1 суддю та продовжити строк відсторонення від займаної посади 4 суддям.

Зокрема, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено до 2 січня 2016 року Татаурову Ірину Миколаївну від посади судді Деснянського районного суду міста Києва.

Комісія продовжила на 1 місяць строк відсторонення:

Оберемка Владислава Олександровича – від посади судді Макарівського районного суду Київської області;

Вознюка Сергія Михайловича – від посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області;

Лисенка Владислава Вікторовича – від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області;

Волкової Світлани Яківни – від посади судді Печерського районного суду міста Києва.

Стосовно Скутельника Павла Федоровича – судді господарського суду Київської області, та Мостового Романа Петровича – судді Обухівського районного суду Київської області, Комісія прийняла рішення про повернення клопотання Генеральному прокурору України відповідно до його звернення про відкликання.

Комісія відмовила у клопотанні Генерального прокурора України про продовження строку відсторонення Шепітка Івана Григоровича від посади судді Суворовського районного суду міста Одеси.

Клопотання судді Суворовського районного суду міста Одеси Позняка Віктора Степановича про скасування рішення Комісії від 28 вересня 2011 року №3145/вп-11 про відсторонення його від посади залишено без розгляду.

Довідково:

Суддя Скутельник П.Ф.

Суддя Скутельник П.Ф. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в отриманні неправомірної вигоди за прийняття рішення про усунення арбітражного керуючого від виконання обов’язків та призначення нового арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

Суддя Мостовий Р.П.

Суддя Мостовий Р.П. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами третьою та четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в отриманні неправомірної вигоди за прийняття рішень у судових справах.

Суддя Татаурова І.А.

Суддя Татаурова І.М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України – постановлення завідомо неправосудної ухвали, відповідно до якої підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Суддя Оберемко В.О.

Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року суддю Оберемка В.О. відсторонено від посади судді Макарівського районного суду Київської області на два місяці, рішенням Комісії від 02 листопада 2015 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя Оберемко В.О. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 129, частиною першою статті 345, частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України, – погроза вбивством стосовно громадянина, працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом.

Суддя Вознюк С.М.

Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року суддю Вознюка С.М. відсторонено від посади строком на два місяці, а рішенням від 02 листопада 2015 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.

Суддя Лисенко В.В.

Рішенням Комісії від 24 червня 2015 року Лисенка В.В. було відсторонено від посади судді строком на два місяці. Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року Лисенка В.В. відсторонено на один місяць, а рішеннями від 02 жовтня та 02 листопада 2015 року строк відсторонення продовжено на 1 місяць.

Суддя Лисенко В.В. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суддя Волкова С.Я.

Рішенням Комісії від 02 жовтня 2015 року Волкову С.Я. було відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці.

Суддя Волкова С.Я обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.

Суддя Шепітко І.Г.

Рішенням Комісії від 02 жовтня 2015 року Шепітка І.Г. було відсторонено від посади судді Суворовського районного суду міста Одеси строком на два місяці.

Постановою ВАСУ від 30 листопада 2015 року скасовано рішення Комісії від 02 жовтня 2015 року про відсторонення Шепітка І.Г. від посади судді Суворовського районного суду міста Одеси

Суддя Шепітко І.Г. підозрюється в одержанні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *