Результати засідання секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад

30 листопада 2015 року відбулося засідання секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад. У ньому взяли участь члени Вищої ради юстиції, які входять до складу секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад: О.Маловацький, І.Бенедисюк, Т.Малашенкова, А.Олійник, Н.Волковицька, М.Гусак, А.Мірошниченко, В.Беляневич.

За результатами розгляду питань порядку денного секція дійшла таких висновків:

1. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення ЧЕРНУШЕНКА Дмитра Антоновича на посаду судді Фастівського міськрайонного суду Київської області.

2. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України щодо призначення кандидатів на посади суддів місцевих судів:

1. Віхрова Олександра Володимировича – Запорізького окружного адміністративного суду.

2. Гуцал Оксани Петрівни – Оріхівського районного суду Запорізької області.

3. Дудікова Андрія Володимировича – Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

4. Карпин Ірини Миколаївни – Яворівського районного суду Львівської області.

5. Лопатко Наталі Валеріївни – Дружківського міського суду Донецької області.

3. Рекомендувати Вищій раді юстиції зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про те, що КУЗЬМЕНКО Артем Миколайович не подав своєчасно заяву про обрання на посаду судді безстроково до Жовтневого районного суду міста Луганська, та звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявою про вирішення питання про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з наявністю в його діях ознак порушення присяги.

4. Відкласти розгляд заяв про звільнення у відставку:

1. Беця Олександра Вадимовича – судді апеляційного суду міста Києва.

2. Безуматова Михайла Вікторовича – судді Олександрівського районного Кіровоградської області.

5. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення ПРУСЬКОГО Івана Івановича з посади судді Стахановського міського суду Луганської області у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я.

6. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення ТАТАРІНОВА Віктора Ілліча з посади судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя у зв’язку з поданням заяви про відставку.

7. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення БОРЗАНИЦІ Віктора Івановича з посади судді апеляційного суду Луганської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

8. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України про звільнення КОВАЛЬОВА Ігоря Павловича з посади судді Тельманівського районного суду Донецької області у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.

9. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про зупинення розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про те, що КОВАЛЬОВ Ігор Павлович не подав своєчасно заяву про обрання його на посаду безстроково.

10. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду заяви БІБІКА Миколи Миколайовича про звільнення з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська за власним бажанням.

11. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 24 березня 2015 року щодо внесення подання про звільнення ШУМКА Володимира Анатолійовича з посади судді Ірпінського міського суду Київської області за порушення присяги.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *