Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції 03 грудня 2015 року

1. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ДЕМИДОВСЬКОЇ Алли Ігорівни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення ТРУБНІКОВА Андрія Володимировича з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді та направити висновок Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., Кадури В.О. стосовно вказаного судді з матеріалами перевірки до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

3. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 10 червня 2015 року № 55/02-15 за заявами Закревської Є.О. від 9 грудня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ГРИНЬКОВСЬКОЇ Наталії Юріївни.

4. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ЛЕВЧЕНКА Анатолія Володимировича з посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області у зв’язку з порушенням присяги судді.

5. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення КРАВЦЯ Дмитра Івановича з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

6. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про звільнення ЛОЗИНСЬКОЇ Марини Ігорівни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді та направити висновок Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. стосовно вказаної судді з матеріалами перевірки до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

7. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 7 квітня 2015 року № 16/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва ЛІЩУКА Тараса Олеговича.

8. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року № 36/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва МАКАРЕНКА Володимира Вячеславовича.

9. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року № 40/02-15 за заявами Берка С.Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва КІЗЮН Людмили Іванівни.

10. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 24 березня 2015 року № 11/02-15 за заявами Сімонова М.Г. від 18 вересня 2014 року та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М. від 12 грудня 2014 року стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова ПРОШУТІ Ірини Дмитрівни.

11. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 45/02-15 за заявами заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, Судраба А.В. від 12 грудня 2014 року, Закревської Є.О. від 15 грудня 2014 року, Зелінського С.О. від 9 грудня 2014 року, Маселка Р.А. від 9 грудня 2014 року, адвоката Нураліна М.В. від 12 грудня 2014 року стосовно судді Голосіївського районного суду міста Києва КАЛІНІЧЕНКО Лариси Степанівни.

12. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 46/02-15 за заявами президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» Бугая Д.В. від 6 листопада 2014 року, Кудінова Н.М. від 12 листопада 2014 року та заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 05 грудня 2014 року стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва КАЛІНІЧЕНКО Олени Борисівни.

13. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення ЧУЛІНІНА Дмитра Георгійовича з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська у зв’язку з порушенням присяги судді.

14. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання суддею Роздольненського районного суду Автономної Республіки Крим АБЕЛЯШЕВИМ Олександром Віталійовичем заяви про рекомендування для обрання на посаду судді до розгляду Вищою радою юстиції рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо звільнення вказаного судді з посади у зв’язку з порушенням присяги.

15. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо внесення подання Президентові України про звільнення БИЧКОВСЬКОГО Євгена Леонідовича з посади судді Овідіопольського районного суду Одеської області у зв’язку із закінченням строку, на який його призначено, до розгляду Вищою радою юстиції питання щодо порушення вказаним суддею вимог законодавства про несумісність.

16. Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку:

1. Авдеєва Петра Вікторовича – судді Київського апеляційного господарського суду.

2. Антипової Людмили Олександрівни – судді Дніпровського районного суду міста Києва.

3. Білери Петра Петровича – судді Охтирського міськрайонного суду Сумської області.

4. Луняченка Анатолія Васильовича – судді апеляційного суду Одеської області.

5. Праведного Володимира Григоровича – судді апеляційного суду Одеської області.

6. Соловйова Володимира Миколайовича – судді господарського суду Запорізької області.

7. Тараненка Юрія Петровича – судді апеляційного суду Полтавської області.

8. Федорова Миколи Олексійовича – судді Вищого адміністративного суду України.

9. Циганок Валентини Григорівни – судді Корабельного районного суду міста Миколаєва.

17. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду заяву ВИННИЧЕНКА Юрія Михайловича щодо внесення подання про звільнення його з посади судді апеляційного суду Полтавської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

18. Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ЛУК’ЯНЕЦЬ Любові Федорівни з посади судді апеляційного суду міста Києва у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.

19. Вища рада юстиції вирішила звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявами щодо перевірки наявності в діях судді апеляційного суду Донецької області МОГУТОВОЇ Наталії Григорівни та судді Луганського окружного адміністративного суду ТРІФАНОВОЇ Світлани Сабіржанівни дисциплінарного правопорушення та порушення присяги і зупинити розгляд їх заяв про звільнення з посад за власним бажанням.

20. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд заяви ДВОРНИКОВА Максима Сергійовича щодо внесення подання про звільнення з посади судді Донецького окружного адміністративного суду за власним бажанням до прийняття рішення у дисциплінарній справі стосовно нього.

21. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду заяву КОРЕНЯКА Володимира Клавдійовича про звільнення з посади судді Ленінського районного суду міста Кіровограда у зв’язку з поданням заяви про відставку.

22. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 15 березня 2012 року щодо внесення подання про звільнення МАРЧЕНКА Сергія Миколайовича з посади судді Теплодарського міського суду Одеської області за порушення присяги.

23. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду звернення Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Теплодарського міського суду Одеської області МАРЧЕНКОМ Сергієм Миколайовичем та суддею Пролетарського районного суду міста Донецька ЛЕБЕДЕНКО Світланою Володимирівною.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *