Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції № 20 17 грудня 2015 року

1. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 10 червня 2015 року № 55/02-15 за заявами Закревської Є.О. від 9 грудня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ГРИНЬКОВСЬКОЇ Наталії Юріївни.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ПОЙДИ Сергія Миколайовича з посади судді Дарницького районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

3. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання про звільнення БУГІЛЯ Володимира В’ячеславовича з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді та направити висновок Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами Закревської Є.О. і Кадури В.О. стосовно вказаного судді з матеріалами перевірки до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

4. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 22 квітня 2014 року № 22/02-15 за заявами Загоровка В.М. та адвоката Дорошенко Н.А. від 8 грудня 2014 року, стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ГАЙДУК Світлани Володимирівни.

5. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 7 квітня 2015 року № 17/02-15 за заявою Вельтищева К.Г. від 8 грудня 2014 року стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва ЧАУСА Миколи Олексійовича.

6. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ДОМАРАЦЬКОЇ Алли Вікторівни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

7. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року № 40/02-15 за заявами Берка С.Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва КІЗЮН Людмили Іванівни.

8. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 10 червня 2015 року № 53/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна Олега Володимировича від 5 грудня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва СІРОМАШЕНКО Наталії Володимирівни.

9. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 24 березня 2015 року № 11/02-15 за заявами Сімонова М.Г. від 18 вересня 2014 року та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М. від 12 грудня 2014 року стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова ПРОШУТІ Ірини Дмитрівни.

10. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення КАЛІНІЧЕНКО Лариси Степанівни з посади судді Голосіївського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

18 грудня 2015 року (продовження засідання 17 грудня 2015 року)

1. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення КАЛІНІЧЕНКО Олени Борисівни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення МАКАРЧУК (ГУДИМ) Владислави Володимирівни з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

3. Вища рада юстиції відклала на 24 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за зверненням Хмельницької міської ради від 27 травня 2014 року, скерованим до Вищої ради юстиції колишнім Головою Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя Ківаловим С.В. та за зверненням народного депутата України VII скликання Сабія І.М. від 27 травня 2014 року, направленим до Вищої ради юстиції колишнім заступником Генерального прокурора України Гаврилюком М.І. стосовно судді Вищого господарського суду України МИРОШНИЧЕНКА Станіслава Володимировича.

4. Вища рада юстиції відклала на 24 грудня 2015 року розгляд провадження щодо вимог законодавства про несумісність за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади» суддею Вищого господарського суду України ТАТЬКОВИМ Віктором Івановичем.

5. Вища рада юстиції вирішила залишити без задоволення скаргу судді Приморського районного суду міста Одеси НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни від 2 квітня 2012 року на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 листопада 2011 року про звільнення її з посади судді Приморського районного суду міста Одеси за порушення присяги.

6. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду міста Одеси у зв’язку з порушенням присяги судді.

7. Вища рада юстиції відклала на 24 грудня 2015 року розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 10 листопада 2015 року № 3009/дп-15 щодо внесення подань про звільнення суддів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя за порушення присяги та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за вказаною рекомендацією.

8. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення ГАЙДУКА Андрія Мар’яновича з посади судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

25 грудня 2015 року (продовження засідання 17-18 грудня 2015 року)

1. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргами Матіса О.В., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЖУРАВЕЛЬ Валентини Іванівни.

2. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргою Володієвського В.С., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПИСАНОЇ Таміли Олександрівни.

3. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргою Каца О.М., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОПОВИЧ Олени Вікторівни.

4. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за зверненнями Руденка А.П., два з яких надіслані з Адміністрації Президента України, Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОЙДИ Миколи Федоровича.

5. Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті провадження щодо вимог законодавства про несумісність за зверненням народного депутата України Федоряка Г.Д. стосовно судді Ленінського районного суду міста Миколаєва ОЛЕФІРА Миколи Васильовича.

6. Вища рада юстиції вирішила направити матеріали за зверненнями народного депутата України Кармазіна Ю.Л., а також його депутатським запитом, оголошеним на засіданні Верховної Ради України 22 квітня 2011 року, зверненнями Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Богатирьової Р.В., народного депутата України Філенка В.П., Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Швеця В.Д. та скаргами Бородіної В.М. і Бабенко Н.Г. стосовно судді апеляційного суду Харківської області БОРОДІНА Михайла Михайловича до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

7. Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненнями Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади»:

– суддею Луганського окружного адміністративного суду КАЮДОЮ Андрієм Миколайовичем;

– суддею Овідіопольського районного суду Одеської області БИЧКОВСЬКИМ Євгеном Леонідовичем;

– суддею Центрально-Міського районного суду міста Макіївки Донецької області ЄРЬОМІНИМ Дмитром Олександровичем.

8. Вища рада юстиції відклала розгляд питання про відкриття провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», щодо судді Вищого господарського суду України УДОВИЧЕНКА Олександра Сергійовича на 14 січня 2015 року.

9. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд питання щодо внесення подання до Верховної Ради України про звільнення МИРОШНИЧЕНКА Станіслава Володимировича з посади судді Вищого господарського суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *