Вища рада юстиції внесе подання про звільнення чотирьох суддів

18 грудня 2015 року Вища рада юстиції продовжила розгляд питань порядку денного засідання ВРЮ 17 грудня 2015 року, в якому було оголошено перерву.

Зокрема, Вища рада юстиції продовжила розгляд дисциплінарних справ, відкритих за висновками Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. За результатами розгляду зазначених питань шляхом таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення у зв’язку з порушенням присяги:

– судді Солом’янського районного суду міста Києва КАЛІНІЧЕНКО Олени Борисівни (висновок ТСК від 9 червня 2015 року № 46/02-15);

– судді Дніпровського районного суду міста Києва МАКАРЧУК (ГУДИМ) Владислави Володимирівни (висновок ТСК від 07 квітня 2015 року № 14/02-15).

«На сьогодні Вища рада юстиції прийняла остаточні рішення у 28 дисциплінарних справах, відкритих за висновками ТСК, – повідомив за підсумками засідання Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк. – Стосовно 20 суддів було прийнято рішення про внесення подання про звільнення з посади судді у зв’язку з порушенням присяги. Також у 7 дисциплінарних справах ВРЮ вирішила відмовити у внесенні подання про звільнення (6з яких направити до ВККСУ) та 1 рішення – залишити матеріали без розгляду та направити до ВККСУ».

Розглянувши рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 листопада 2011 року № 4573/дп-11, Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду міста Одеси у зв’язку з порушенням присяги судді.

Під час засідання Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення ГАЙДУКА Андрія Мар’яновича з посади судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Гайдук А.М., перебуваючи на посаді судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області вчинив умисні злочини проти правосуддя. Суддя Гайдук ухвалив п’ять завідомо неправосудних рішень про закриття провадження у справах у зв’язку з укладанням мирових угод, на підставі яких за фізичними особами визнано право власності на 12 приміщень загальною вартістю понад 3,5 млн грн, що належали територіальній громаді міста Львова.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *