Головою Вищої ради правосуддя повторно обрано Ігоря Бенедисюка

30 травня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула заяву Бенедисюка Ігоря Михайловича про припинення його повноважень як Голови Вищої ради правосуддя та питання про вибори Голови Ради.

Як повідомив заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, 30 травня 2017 року до ВРП надійшла заява Ігоря Бенедисюка з проханням припинити його повноваження Голови Вищої ради правосуддя з 30 травня 2017 року.

Рада розглянула зазначену заяву та одноголосно ухвалила рішення задовольнити заяву Ігоря Бенедисюка про припинення повноважень Голови Вищої ради правосуддя.

Після цього Вища рада правосуддя розглянула питання про вибори Голови ВРП. Відповідно до вимог Регламенту Ради ведення засідання щодо виборів Голови ВРП передано найстарішому члену Вищої ради правосуддя Володимиру Комкову.

Член ВРП Володимир Комков нагадав, що відповідно до статті 22 Закону України «Про Вищу правосуддя» Голова Вищої ради правосуддя обирається з членів Вищої ради правосуддя строком на два роки. Голова Вищої ради правосуддя обирається на засіданні Ради таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради правосуддя. Рішення про обрання Голови Вищої ради правосуддя вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більше половини від конституційного складу Ради.

Заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич вніс пропозицію обрати Головою ВРП Бенедисюка Ігоря Михайловича.

Шляхом таємного голосування 17 голосами «за» Головою Вищої ради правосуддя обрано Бенедисюка Ігоря Михайловича.

Нагадаємо, що член Вищої ради правосуддя, суддя Вищого господарського суду України Бенедисюк Ігор Михайлович був обраний Головою Вищої ради юстиції 9 червня 2015 року.

5 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 21 грудня 2016 року № 1798-VIII «Про Вищу раду правосуддя», який визначає статус, повноваження, засади організації та порядок діяльності Вищої ради правосуддя. Вища рада юстиції зазнала реорганізації шляхом перетворення у Вищу раду правосуддя.

Пунктом 10 розділу ІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону передбачено, що Голова Вищої ради юстиції, його заступник набувають статусу та здійснюють повноваження відповідно Голови Вищої ради правосуддя, його заступника, визначені цим Законом, до закінчення строку, на який вони були обрані.

Таким чином, строк повноважень Бенедисюка Ігоря Михайловича як Голови Вищої ради правосуддя спливав 9 червня 2017 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *