П’ять суддів звільнено з посад у відставку

Під час засідання 27 липня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку:

Сивоконь Тамари Іванівни – з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області;

Дячука Василя Миколайовича – з посади судді апеляційного суду Івано-Франківської області;

Межевича Михайла Володимировича – з посади судді Київського апеляційного  адміністративного суду;

Швеця Віктора Олександровича – з посади судді Вищого господарського суду України;

Споришевої Надії Іванівни – з посади судді Любашівського районного суду Одеської області.

Водночас Рада ухвалила рішення зупинити розгляд питань про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку:

Бабенка Володимира Миколайовича – з посади судді апеляційного суду Черкаської області;

Горбатюка Сергія Андрійовича – з посади судді Вищого адміністративного суду України.

Зауважимо, що 20 липня 2017 року до ВРП надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 27 червня 2017 року №10/дп-17 про внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення Бабенка В.М. з посади судді апеляційного суду Черкаської області. Комісія ухвалила вказане рішення за результатами розгляду звернень народного депутата України Соболєва Є.В., заяви судді апеляційного суду Черкаської області Бондаренка С.І., звернень народних депутатів України Гарбуза Ю.Г.,  Капліна С.М., Сугоняка О.Л., Побера І.М.,  Горвата Р.І., Пацкана В.В., Іщейкіна К.С., Ради суддів України, Маселка Р.А., Коробки Ю.О.

Частиною третьою статті 55 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя має право зупинити розгляд питання про звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 1 та 4 частини шостої статті 126 Конституції України, на час розгляду скарги або заяви, наслідком якої може бути звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 2, 3, 6 частини шостої статті 126 Конституції України.

Таким чином, розгляд питання про звільнення Бабенка Володимира Миколайовича з посади судді апеляційного суду Черкаської області у відставку зупинено до закінчення розгляду рішення ВККСУ.

Розгляд заяви про звільнення Горбатюка Сергія Андрійовича з посади судді Вищого адміністративного суду України у відставку відкладено у зв’язку із відкриттям стосовно судді двох дисциплінарних справ 26 травня 2017 року та 7 червня 2017 року.

Крім того, Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду заяви про звільнення у відставку суддів апеляційного суду Черкаської області Бородійчука Володимира Георгійовича, Василенко Людмили Іванівни, Дмитренка Миколи Івановича, Сіренка Юрія Володимировича у зв`язку із відкликанням суддями своїх заяв.

ВРП ухвалила залишити без розгляду заяву про Запорощенка Михайла Дмитровича про звільнення з посади судді Вищого господарського суду України за власним бажанням, оскільки  11 липня 2017 року Вища рада правосуддя звільнила Запорощенка Михайла Дмитровича з посади судді Вищого господарського суду України на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України (вчинення істотного дисциплінарного проступку).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *