Уряд пропонує запровадити єдині базові ставки ключових податків

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд пропонує запровадити єдині базові ставки в податку на додану вартість, єдиному соціальному внеску, податку на доходи фізичних осіб і податку на прибуток у розмірі 20%.

Він нагадав, що зараз в Україні існує 90 видів різних ставок. Впровадження ж єдиних базових ставок у ключових податках «встановлює рівність правил сплати податків і дає можливість збалансувати бюджет».

При цьому Прем’єр-міністр наголосив, що зменшувати соціальні стандарти Уряд зараз не може.

Окрім цього, існує високе податкове навантаження на заробітну плату, що є причиною тіньових зарплат. Тож із 2018 року запропоновано встановити єдиний податок на заробітну плату в розмірі 20%. На перехідному етапі пропонується зменшити єдиний соціальний внесок із 41% до 20%, а також скасувати податок на заробітну плату, який сплачує працівник у розмірі 3,6%.

Для того, аби захистити найбільш уразливі соціальні верстви населення, Уряд пропонує взагалі не оподатковувати мінімальну заробітну плату.

Спрощена система оподаткування залишається. «Ми запровадимо послаблення для малих і середніх підприємців», — зазначив Арсеній Яценюк.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *