Кому «не світить» компенсація середнього заробітку мобілізованих

Лист Мінсоцполітики від 19.08.2015 № 1067/13/84-15

Фахівці міністерства наголосили, що нині компенсація середнього заробітку мобілізованих працівників здійснюється лише підприємствам, установам та організаціям. Іншого законодавством не передбачено.

Тому такі соціальні гарантії не поширюються на працівників, які працюють у фермерських господарствах, сільськогосподарських виробничих кооперативах та у приватних підприємців. Також фахівці міністерства повідомили, що наразі підготовлено зміни до Кодексу законів про працю України (КЗпП).

Компенсація підприємствам, установам та організаціям витрат на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам здійснюється за час військової служби, але не більше одного року (п. 3 Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 № 105). Проте, нагадаємо, відповідно до статті 119 КЗпП компенсація з бюджету середнього заробітку мобілізованого працівника передбачена на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *