Гонтарева не дала згоду екс-заступнику глави НБУ на купівлю 51% акцій Смартбанку

Нацбанк повідомив, що в травні не дав згоду екс-заступнику глави Нацбанку Олександру Савченку (працював на Інститутській за часів В. Стельмаха) на придбання 51% акцій Смартбанку.

Крім того, регулятор у квітні не погодив придбання 29,84% акцій Смартбанку Федотовим Сергієм Володимировичем та Багатько Юлією Едуардівною. Щоправда, погодив 10-відсоткової частки Сігорським Сергієм Володимировичем.

Нагадаємо, що 24 травня правління НБУ віднесло «Смартбанк» до категорії неплатоспроможних «у зв`язку із непрозорою структурою власності».

«Національний банк України з травня 2014 року звертав увагу банку та його акціонерів на те, що структура власності ПАТ ‘Смартбанк’ не є прозорою.

Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ ‘Смартбанк’ так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

Необхідно зазначити, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.

ПАТ ‘Смартбанк’ став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

В банку були розміщені вклади менше ніж 100 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тис. грн.», – констатували в НБУ.

ПАТ «Банк «Ринкові технології» в 2014 році змінило назву на ПАТ «Смартбанк».

Банк «Ринкові технології» відомий, зокрема, тим, що в березні 2014 року в ньому був проведений обшук співробітниками СБУ та МВС. Як зазначалося тоді в офіційному повідомленні Служби безпеки, ПАТ «Банк «Ринкові технології» брав участь «у злочинних оборудках з відмивання державних коштів» та був т.зв. «сертифікованою площадкою» і ‘напряму пов`язаний’ з екс-міністром внутрішніх справ В.Захарченком.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *