Адвокат Данилов реєструє військові злочини російських військових проти мешканців Херсонщини та випадки сексуального насильства

Адвокат Данилов реєструє військові злочини російських військових проти мешканців Херсонщини та випадки сексуального насильства

Фіксацією воєнних злочинів, скоєних російськими військовими на Херсонщині, займається адвокат Олександр Данилов. Про це він розповів Новинам Приазов’я.

«Те, що відбувалося в другій половині 2023 року, там тенденція та сама, а кількість інформації менша. Це було насильницьке зникнення людини з відповідним можливим катуванням, можливими нелюдськими поводженнями, тілесними ушкодженнями, що само по собі теж має окремі статті відповідальності й злочину», – наголошує адвокат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ADVOKAT POST».

За його словами, затриманих окупантами українців переважно утримують у малих приміщеннях, без доступу до зовнішнього освітлення, можливості прогулянок, медичної допомоги та системи харчування.

Адвокат Данилов реєструє військові злочини російських військових проти мешканців Херсонщини та випадки сексуального насильства

«У нас є люди, які розповідали, що їх тижнями не годували або видавали по шматочку пліснявого хліба і чаю якогось. У нас є випадки, коли люди тривалий час не отримували питної води. Доходило до того, що люди просто вимушені були ухвалювати радикальні рішення для того, щоб якось забезпечити себе водою – вживали результати своєї життєдіяльності. Саме по собі це вже жахливо. Люди перебувають без світла, без належної медичної допомоги для тих, хто був травмованим під час затримання», – розповів Данилов.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Адвокат зазначає, що російські військові використовують різні методи знущання з цивільного населення. Рівень тортур, за його словами, залежить від того, за що саме людину затримали.

«У нас одна людина розповідає про катування струмом, яке застосовується на мочках вух, а потім його зривають з вуха разом з залишками шкіри, м’язів. У людей починається гнильний процес, вуха запалюються, тому що ці рани ніхто не промиває, ніхто ж не лікує. Є такі люди, які через це втратили слух», – зазначив Данилов.

Адвокат також розповів, що у рамках роботи з воєнними злочинами російських військових над мирним українським населенням фіксуються і випадки сексуального насилля.

«Це насправді найбільше ламає чоловіків психологічно та і жінок, зрозуміло. Просто я, чому кажу чоловіків, тому що ми зафіксували факти самогубств після цих катувань. Після того, як людина вже звільнилась, її відпустили, обміняли, ще щось, і вона наклала на себе руки», – розповів Данилов.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *