Американський дипломат в ООН: Путін має цілеспрямоване прагнення знищити суверенність України та підкорити її народ

Американський дипломат в ООН: Путін має цілеспрямоване прагнення знищити суверенність України та підкорити її народ

У США немає доказів інформації, яка поширюється російськими медіа, щодо “обстрілу пекарні” 3-го лютого в окупованому росією Лисичанську та загибелі, як стверджує росія, щонайменше 28 цивільних.

Про це 6-го лютого під час засідання Ради Безпеки ООН заявив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Голос Америки».

“Поки ми не змогли незалежно перевірити цю інформацію. Сполучені Штати висловлюють жаль у зв’язку з жертвами серед цивільного населення. Сумна реальність полягає в тому, що росія не має свободи слова чи незалежної журналістки, тому такі заяви важко підтвердити”, – додав він.

Вуд також поклав повну відповідальність за смерті та руйнування, “спричинені агресивною війною Путіна проти України в порушення статуту ООН” на Росію, адже саме “цілеспрямоване прагнення президента Путіна до знищення суверенної держави Україна та підкорення її народу продовжує цю війну”.

І поки росія, за словами дипломата, “вдає занепокоєння щодо українського цивільного населення на окупованих територіях”, російські війська продовжують завдавати страждань українським цивільним.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Коли ми наближаємося до двох років безглуздої та жорстокої війни Путіна, ми повинні пам’ятати факти, підтверджені важкою роботою незалежних слідчих”, – додав він.

Дипломат також нагадав, що усі сторони конфлікту повинні вживати можливих запобіжних заходів, щоб звести до мінімуму шкоду для цивільного населення. І Київ це робить.

“На відміну від недостатньої прозорості та зневаги росії до міжнародного права, уряд України продемонстрував готовність поважати свої зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом і повністю розслідувати будь-які звинувачення у порушеннях чи зловживаннях, скоєними її військовими”, – заявив Вуд.

Він нагадав, що росія продовжує відмовляти у доступі до окупованих нею частин України незалежним слідчим. Наразі вони мають доступ лише до звільнених, а також території поблизу лінії фронту.

“Ці розслідування показали жорстокі, просочені кров’ю страждання цивільного населення та звірства, скоєні російськими військами в Бучі та багатьох інших місцях”, – заявив дипломат.

Вуд також нагадав, що росія продовжує зневажати міжнародне право, порушуючи ембарго ООН на постачання зброї з Північної Кореї. На сьогодні, за його словами, Москва щонайменше дев’ять разів запускала поставлені КНДР балістичні ракети проти України.

Саме тому росія і КНДР мають бути притягнуті до відповідальності, адже ці дії порушують резолюції Ради Безпеки ООН.

“Ці незаконні передачі зброї та потенційні передачі технологій з Росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки”, – попередив він.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вуд також відзначив, що наразі повністю відсутня будь-яка серйозна демонстрація зацікавленості Путіна у мирному вирішенні війни, а от Україна “продовжує шукати шляхи до справедливого миру, який відповідає принципам Статуту ООН”.

Чергове засідання Ради Безпеки щодо війни в Україні знову скликала росія, аби обговорити обстріл окупованого Лисичанська. Це вже п’яте засідання присвячене Україні з початку року. Більшість з них скликала саме росія.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *