ЗМІ повідомляють: США працюють над передачею Україні нових ракет ATACMS з більшою дальністю

ЗМІ повідомляють: США працюють над передачею Україні нових ракет ATACMS з більшою дальністю

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб надати Україні нові потужні балістичні ракети великої дальності. Про це повідомляє NBC News із посиланням на двох американських чиновників.

“Наприкінці минулого року США почали постачати Україні армійські тактичні ракетні системи, відомі як ATACMS, але досі вони постачали лише старіші системи середньої дальності ATACMS. За словами чиновників, зараз США схиляються до відправки нової версії ракети більшої дальності, яка дозволить Україні завдати удару далі контрольованого росією Кримського півострова”, – йдеться в матеріалі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У свою чергу представники Пентагону повідомили, що США мають обмежений запас ATACMS і що вони навряд чи відправлять їх в Україну без грошей для поповнення запасів США. Два американські чиновники заявили, що якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування України, США можуть включити системи ATACMS дальньої дії до одного з перших пакетів військової допомоги. Водночас США також мають готові до негайного відправлення боєприпаси та артилерію.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *