Чи живий найманець Путіна: що відомо про стан Рамзана Кадирова

Чи живий найманець Путіна: що відомо про стан Рамзана Кадирова

Журналіст Роман Цимбалюк висловив свою думку про те, що собою являє лідер Чечні Рамзан Кадиров і чи можна вважати, що його немає в живих. Він зазначив, що російські діячі часто “кудись зникають, потім з’являються”, тому не варто ховати Кадирова, “поки його не покажуть на лафеті”.

Цимбалюк нагадав, що коли в червні ПВК “Вагнер” на чолі з Євгеном Пригожиним почало, здавалося б, “переможний марш у бік Москви”, низка пропагандистів взяли паузу. У їхньому числі, наприклад, Маргарита Симоньян, яка потім своє мовчання пояснила відсутністю інтернету, а також – Кадиров. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Цимбалюк нагадав, що глава Чечні неодноразово називав себе “піхотинцем Путіна”.

“Не російської федерації, а саме Путіна. І це – цікавий момент”, – підкреслив Цимбалюк. Він пояснює: у жодній демократичній країні таке неможливо. Наприклад, в Україні жоден офіцер не заявить, що служить президенту Зеленському. Тому що військові служать народу України і президенту країни, незалежно від його прізвища.

За інформацією журналіста, “тиша” в Чечні досягається Кадировим за рахунок того, що там просто вбивають людей, а закони РФ на територію Чечні не поширюються. При цьому, там всі знають, що таке кровна помста. “По факту – це вибухонебезпечний регіон росії”, – акцентує Цимбалюк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За його словами, в Україні давно зрозуміли, що образ “страшних кадирівців” надуманий, і сприймають їх, як “війська Тік-ток”, які під відеозапис стріляють по деревах. Він навів у приклад слова колишнього десантника, а тепер українського генерала поліції з позивним “Маршал” про те, що собою являє приватна армія Кадирова. Зокрема, у 2022 році, коли багато українців були налякані російським наративом “кадирівці йдуть”, “Маршал” сказав, що “красиві бороди, не означають, що в них є артилерія і танки”. В результаті, “кадировці” були розбиті.

“Після цього тік-ток війська бігали, красиво стріляли по березах, навіть по соснах і шторах, але в тій частині України, де наносяться артилерійські удари, вони більше не з’являлися”, – сказав Цимбалюк.

У той же час, він стверджує, що в росії “кадирівців” продовжують боятися.

“Що українцю – добре, то росіянину – смерть… Не секрет, що вони (кадирівці) в будь-яку позу ставлять Москву. Приблизно рік тому наближений до Кадирова Адам Делімханов (депутат держдуми РФ від путінської “Єдиної росії”) заявив, що захищатиме Путіна в Московському державному інституті міжнародних відносин (МДІМВ). Тобто, вони в Москві ставили дипломатів в цю цікаву позу. Тому страшилка працює…”, – сказав Цимбалюк.

Він пояснює, що Кадиров, як автономний центр певної сили, зробив висновки на війні проти України і саме тому під час маршу “Вагнера” тримав паузу. При цьому, історія про “піхоту Путіна” працює, наприклад, проти МДІМВ – там, де не буде збройного опору. Задачі ж Кадирова – власне фізичне виживання і виживання його клану.

“Тому, який сенс брати участь у міжусобних війнах?.. Якщо в “кадирівців” стрілятимуть на ураження, то “піхотинець Путіна” скаже, що в нього якісь справи в Чечні, і прапор РФ поки там знімати не будуть…”, – каже Цимбалюк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, за його словами, в Чечні є центр спецсназу (центр підготовки), але після вторгнення РФ в Україну там почали готувати військових не з Чечні. Іншими словами, на війну в Україну з Чечні їдуть не чеченці, не “кадировці”, – а росіяни з інших регіонів РФ. Таким чином, Кадиров прагне зберегти своїх солдатів, в тому числі “для внутрішніх розборок” і для будь-яких дій на іншій території РФ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *