ДТЕК оцінив терміни відновлення Наддніпрянської ТЕС після нападу російських дронів

ДТЕК оцінив терміни відновлення Наддніпрянської ТЕС після нападу російських дронів

На відновлення Придніпровської теплоелектростанції у Дніпрі після нічної атаки дронів потрібно буде багато часу – кілька тижнів або й місяців, сказав в ефірі єдиного телемарафону генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

“Дуже багато дронів влучили, на жаль, у станцію. Пошкоджене критичне великогабаритне обладнання, дуже важливе для роботи станції. Станція зараз не працює, відбувається аналіз пошкоджень, дефектація. Немає знеструмлених споживачів у Дніпрі й Дніпропетровській області, але схема електропостачання ненадійна, тому що відсутнє важливе джерело енергії”, – сказав він. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

ДТЕК – один з найбільших виробників електроенергії в України. Компанія має вісім теплових електростанцій, дві з яких – Запорізька (Енергодар) та Луганська (Щастя) – розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Росіяни раніше часто обстрілювали Курахівську ТЕС у прифронтовому місті Курахове, минулого тижня вони атакували Криворізьку ТЕС, а у ніч проти 13 лютого вдарили дронами по Придніпровській ТЕС.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Строки відновлення будуть значні. Це питання не про дні, а про тижні й, можливо, навіть місяців щодо деяких вузлів станції”, – сказав Сахарук.

Російські окупанти атакували Україну двома десятками дронів-камікадзе типу Shahed у ніч проти 13 лютого. З 23 “шахедів” Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 16.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *