Франція продовжить підтримку України незважаючи на вибори: заява Віцеспікерки Олени Кондратюк

Франція продовжить підтримку України незважаючи на вибори: заява Віцеспікерки Олени Кондратюк

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк зустрілася з Послом Франції в Україні Гаелем Весьєром.

«Рада зустрітися та започаткувати плідну співпрацю. Дякую у Вашій особі Франції за військову та гуманітарну допомогу, підтримку вступу України в ЄС і НАТО», – зазначила вона. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Верховна Рада України».

«Дуже вдячні за внесок Франції у життєво важливий захист українського неба. Зокрема передачу разом з італійськими партнерами системи ППО SAMP/T», – додала Олена Кондратюк.

Франція продовжить підтримку України незважаючи на вибори: заява Віцеспікерки Олени Кондратюк

Водночас Гаель Весьєр наголосив, що Франція зараз робить все можливе, аби забезпечити Україну достатньою кількістю ракет для цього комплексу.

Сторони обговорили результати парламентських виборів у Франції, формування оновленої групи дружби з Україною та нового уряду. Посол запевнив, що не варто очікувати різких змін у політиці офіційного Парижа щодо Києва. Франція продовжить підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Окремо зупинилися на питанні депортованих рф українських дітей.

«Вдячна Парламенту Франції за ухвалену резолюцію на захист українських дітей, яких масово депортує та примусово всиновлює рф. Цінуємо приєднання та активну роль Франції у Міжнародній коаліції з повернення українських дітей. Необхідно запроваджувати санкції проти російських чиновників та фізосіб – тих, хто викрадає, перевиховує і примусово всиновлює наших дітей», – наголосила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка уточнила, що спецслужбами України встановлені понад 200 таких осіб. Вони знаходяться в переліку «Викрадачі дітей» на Головному порталі про спонсорів та співучасників російської агресії.

Посол Гаел Весьєр натомість повідомив, що Франція планує відкрити в Україні центр комплексної допомоги українським дітям, яких вдалося повернути з депортації. «Це чудова і дуже потрібна ініціатива!», – підтримала такий намір Олена Кондратюк.

Сторони також обговорили план Міністра освіти Італії, з яким Віцеспікерка мала зустріч в Римі, спільно з країнами G7 започаткувати масштабний проєкт з відбудови українських шкіл та забезпечення їх бомбосховищами.

«Ми вдячні за особливу увагу до цього питання на Чернігівщині, якою опікується Франція», – сказала Заступниця Голови Верховної Ради.

Своєю чергою Посол Франції Гаель Весьєр повідомив про виділення його державою 2 млн. євро на забезпечення шкіл Харкова та Харківщини.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *