Газлайтинг як форма домашнього насильства

Газлайтинг як форма домашнього насильства

Навіть постійне кепкування над своїм чоловіком чи дружиною теж може вважатися формою домашнього насильства. Принаймні на Мальті цю форму психологічного тиску можуть внести до закону.

З ініціативою включити газлайтинг до форм домашнього насильства виступив міністр туризму та захисту прав споживачів Мальти. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон та Бізнес».

Газлайтинг (від англійської назви п’єси «Газове світло» — форма психологічного насильства та соціального паразитизму, головне завдання якого — змусити людину мучитися та сумніватися в адекватності свого сприйняття навколишньої дійсності через постійні зневажливі жарти, звинувачення та залякування).

Вона полягає в тому, що кривдник намагається посіяти у жертви невпевненість у собі та своїй здатності об’єктивно оцінювати реальність. Зокрема, використовуючи постійні знецінюючі жарти, звинувачення, залякування або створюючи ситуації, коли жертва насильства починає сумніватися у власній адекватності.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Наразі мальтійський парламент уже обговорює закон, який дає право окремим особам вимагати у поліції інформацію про прецедентів домашнього насильства з боку їхніх потенційних партнерів. Як повідомляв «ЗіБ», аналогічне право набули жінки в Іспанії.

 

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *