Генштаб ЗСУ інформує про останні події на фронті за 19 квітня

Генштаб ЗСУ інформує про останні події на фронті за 19 квітня

У ніч на 19 квітня ворог завдав комбінованого удару, застосувавши 36 засобів повітряного нападу. Під ударом опинилася Дніпропетровська область та південь України. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Противник застосував 2 крилаті ракети Х-101/Х-555 (обидві знищено); 12 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (11 знищено); 2 крилаті ракети «Іскандер-К»; 6 крилатих ракет Х-22 (дві знищено) та 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (усі знищено). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

За останніми даними ДСНС, у Дніпрі та області загинули 8 людей, зокрема двоє дітей. В обласному центрі суботу, 20 травня, оголосили днем трауру для вшанування пам’яті жертв цього удару.

Крім того, протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаудару біля Волфиного. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, є жертви серед цивільного населення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Куп’янському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 9 атак у районах Твердохлібового, Кремінної та Тернів. Також противник завдав авіаударів біля Іванівки, Ямполівки, Торського. Від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали, серед інших Макіївка, Невське Луганської області та Терни, Торське — Донецької.

На Бахмутському напрямку відбито 15 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області. Противник також завдав авіаударів у районах Дружби, Іванівського, Нью-Йорка. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 26 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Первомайське, Невельське. Також противник завдав авіаударів біля Юр’ївки, Новопокровського. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Очеретине, Новобахмутівка, Уманське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди, який за підтримки авіації 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. Також завдав авіаударів біля Красногорівки, Урожайного, Водяного, Вугледара. Під артилерійським і мінометним вогнем опинились Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка та інші.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації 4 рази атакував позиції наших захисників біля Старомайорського та північно-західніше Вербового. Завдав авіаударів у районах Старомайорського та Малої Токмачки. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Червоне, Білогір’я, Щербаки, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ біля Кринок. Завдав авіаудару в районі Іванівки. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Понятівка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районам зосередження особового складу та пункту управління противника. Також знищено дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *