Можливості після звільнення: що чекає на Залужного, Наєва і Шаптала

Можливості після звільнення: що чекає на Залужного, Наєва і Шаптала

Законом передбачено, що генерали переходять у розпорядження міністра оборони. За два тижні до другої річниці початку повномасштабного вторгнення рф в Україні відбулися великі кадрові зміни. Президент Володимир Зеленський звільнив з посад не лише головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а й все командування Сил оборони.

“Телеграф” вирішив дослідити, чим займаються колишні топвійськові після кадрових перестановок. Яке майбутнє можуть мати ексголовком Валерій Залужний, колишній командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, екскерівник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала та ще дюжина бойових генералів? Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Телеграф».

Доля попередників

Питання про те, чим буде займатися Валерій Залужний після відставки, є предметом жвавих дискусій. Адже він й так перебував на найвищому щаблі військової кар’єри, а про його попередників, час яких минув, мало що чути.

Можливості після звільнення: що чекає на Залужного, Наєва і Шаптала

Загалом з часів проголошення незалежності України Збройні Сили мали п’ятнадцять головнокомандувачів. І доля колишніх генералів склалася по-різному. Деяким, як Володимиру Замані, оголосили підозру у державній зраді за накази, що нібито послабили протиповітряну оборону країни. Інші ж стали громадськими діячами або навпаки зникли з публічного простору.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Серед головнокомандувачів ЗСУ, які обіймали посаду від початку війни з росією 2014 року, найдовше протримався Віктор Муженко. Він керував Збройними Силами майже пʼять років. Однак 2019-го Володимир Зеленський звільнив його з військової служби та відправив у запас із формулюванням “проведення організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу”.

Причина звільнення Руслана Хомчака, наступного головнокомандувача ЗСУ, полягала у “відсутності взаємодії” з тодішнім міністром оборони Андрієм Тараном.

Гучні чутки про відставку генерала Залужного, які тривали протягом трьох місяців, мали логічне завершення. І от 8 лютого 2024 року президент Зеленський підписав відповідний указ. На посаду головнокомандувача був призначений генерал-полковник Олександр Сирський, який раніше очолював Сухопутні війська.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *