Дослідження: понад чверть юристів регулярно користуються штучним інтелектом

Дослідження: понад чверть юристів регулярно користуються штучним інтелектом

Нове дослідження показало, що більше чверті юристів регулярно використовують інструменти ШІ. Дослідження, проведене LexisNexis, показало, що 26% юридичних фахівців зараз використовують генеративні інструменти ШІ у своїй роботі принаймні раз на місяць.

З опитаних 91% вважали, що штучний інтелект може бути використаний для допомоги в написанні, 90% бачили користь у дослідженні питань, а 73% бачили нову технологію як спосіб зробити комунікацію ефективнішою. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

У звіті, на який відповіли 1200 юристів, також зазначається, що 62% юридичних фірм внесли зміни у свою повсякденну роботу через ШІ. Вони включають проведення спеціального навчання персоналу, наймання експертів зі штучного інтелекту, розробку політики щодо використання та обмежень технологій, а також надання продуктів ШІ для використання юристами.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Респондентів опитування також попросили поділитися своїми проблемами щодо нових інструментів. Переважало занепокоєння через «галюцинації», коли ШІ вигадує інформацію, 57% опитаних вважали це проблемою, як і ризики для безпеки, на які вказали 55%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *