Голову сільради підозрюють у привласненні мільйону на ремонті школи

Голову сільради підозрюють у привласненні мільйону на ремонті школи

На злочинній схемі з розкрадання бюджетних коштів поліцейські викрили голову однієї з сільських рад Ніжинського району. Посадовцю загрожує до 12 років позбавлення волі.

У 2021 році посадовець уклав договір з фірмою-підрядником щодо капітального ремонту місцевого навчального закладу, а саме, утеплення фасадів, цоколю та горищного перекриття у школі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Однак частину ремонтних робіт взагалі не було виконано, а частину робіт виконано в менших обсягах. Крім того, ціни на ряд матеріалів і робіт були незаконно завищеними. Не зважаючи на це, голова сільради перерахував бюджетні кошти у сумі понад 6,4 мільйона гривень у якості оплати фірмі-підряднику. Хоча дійсна загальна вартість фактично виконаних робіт становить 5,4 мільйона гривень.

Надалі, щоб надати законності своїм протиправним діям, чиновник затвердив підписом та скріпив печаткою сільської ради акт заміни обсягів робіт в межах договірної ціни (без збільшення вартості), яким зменшено кількісні показники обсягів робіт та збільшено поточні ціни на матеріали.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За результатами досудового розслідування слідчі за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5. ст. 191 Кримінального кодексу ).

Фігуранту загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *