Як самостійно оформити статус УБД: пошагова інструкція

Як самостійно оформити статус УБД: пошагова інструкція

Українцям розповіли про варіанти подання документів для отримання статусу учасника бойових дій (УБД). Це можна зробити самостійно. Про це йдеться на порталі Міністерства оборони.

Як зазначається, самостійно отримати статус учасника бойових дій можна, подавши заяву як у паперовій, так і в електронній формі. У відомстві пропонують скористатися покроковими інструкціями. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Спосіб №1 для чинних військових

Як самостійно оформити статус УБД: пошагова інструкція

Військовий (особа, звільнена з військової служби) чи представник може підписати заяву (звернення) до Комісії за допомогою “Дії”, наклавши віддалений кваліфікований електронний підпис “Дія.Підпис” (“Дія ID”), та відправивши на е-адресу: [email protected]

Ще можна з накладанням е-підпису звернутися на адресу е-пошти для надсилання звернень напряму: [email protected]

Через портал держпослуг “Дія” чи напряму на адресу е-пошти потрібно надати:

  • копії документів (якщо є) на аркуші в одному примірнику (зазначити кількість аркушів);
  • згода на збір та перевірку персональної інформації на аркуші в одному примірнику;
  • два кольорові фото 3×4 сантиметри в електронному вигляді формату JPG, JPEG. При цьому частка обличчя має бути у 65-70% фотокартки (для тих, хто звільнений з військової служби, які отримуватимуть посвідчення УБД у ТЦК, не додаються);
  • решту документів, де містяться докази та підтвердження факту виконання особисто чи разом з іншими військовими частини (органу/підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Спосіб №2 для чинних військових

Як самостійно оформити статус УБД: пошагова інструкція

Військові (особи, звільнені зі служби) чи їхні представники можуть підписати заяву/звернення до Комісії, надіславши поштою на адресу певної Комісії.

“Увага! Заява (звернення) подається на адресу Комісії того органу військового управління, якому підпорядкована військова частина, де військовослужбовець проходить або проходив військову службу”, – уточнюють у відомстві.

У такому разі потрібно надати:

  • оригінали документів (якщо є) на аркуші в одному примірнику;
  • згоду на збір та обробку персональної інформації на аркуші в одному примірнику;
  • два кольорові фото (3×4 см) на матовому папері із часткою зображення обличчя у 65-70% фотокартки (для осіб, звільнених зі служби, які отримуватимуть посвідчення УБД у терцентрі комплектування та соцпідтримки, не потрібно);
  • решту документів з наявними доказами, де підтверджується факт особистого виконання чи в складі військової частини (органу/підрозділу), установи та закладу бойових/службових завдань;
  • якщо невідомо, якому органу управління підпорядкована військова частина, заяву/звернення потрібно надсилати не на адресу Комісії, а на адресу виду/роду військ, якому підпорядкована, або в Міноборони.

 

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *