Європейський суд розгляне справу про порушення права на доступ адвоката до арештованих клієнтів

Європейський суд розгляне справу про порушення права на доступ адвоката до арештованих клієнтів

Три країни-члени ЄС направлені до Суду Європейського Союзу (СЄС) через те, що вони не транспонували закони, спрямовані на гарантування прав на справедливий суд.

Європейська комісія вчора оголосила про подальші дії, які будуть вжиті в рамках окремих процедур щодо порушення проти Угорщини, Чехії та Болгарії. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Угорщина та Чехія будуть передані до Суду ЄС через їхню ймовірну нездатність правильно транспонувати директиву про право доступу до адвоката та спілкування після арешту (Директива 2013/48/ЄС).

Що стосується Угорщини, Комісія вважає, що правила про відступи від права на доступ до адвоката через потреби розслідування та відмову від права на доступ до адвоката транспоновано неправильно.

У Чехії Комісія вважає, що одне з положень Директиви щодо можливих відступів від права на доступ до адвоката не було належним чином транспоновано до національного законодавства.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крайній термін транспозиції Директиви 2013/48/ЄС був у листопаді 2016 року.

Тим часом Болгарія направлена ​​до Суду ЄС за нібито нездатність правильно транспонувати директиву про право на інформацію в кримінальному провадженні (Директива 2012/13/ЄС).

Це пояснюється тим, що Болгарія не поширює права підозрюваних згідно з директивою на людей, які фактично є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, але не були офіційно ідентифіковані як обвинувачені.

Крайній термін транспозиції Директиви 2012/13/ЄС був у червні 2014 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *