Індія почала виводити російську військову техніку з експлуатації

Індія почала виводити російську військову техніку з експлуатації

В Індії почали позбавлятися або зводити до мінімуму використання російських танків, артилерії, кораблів та гелікоптерів, яким десятки років. Про це повідомив The Wall Street Journal неназваний представник служб безпеки країни.

Влада також не має наміру розміщувати в РФ великі замовлення на військові літаки або передову військову техніку, уточнює видання. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Видання наводить ситуацію зі зброєю як один із проявів фундаментального зсуву, який зараз відбувається у відносинах між росією та Індією. Трансформація відбувається на тлі зростання економічного та дипломатичного статусу Індії та падіння статусу росії.

The Wall Street Journal цитує директора програми «Росія та Євразія» аналітичного центру Карнегі Юджіна Румера. За його словами, майбутнє Росії як промислової держави, якою вона колись була порівняно з Індією, зараз опинилося під великим питанням через санкції. «Росія відрізана від більшості західних технологій і покладається на Китай, купуючи замінники західного обладнання або уживане західне, і вона щосили намагається виробляти достатньо зброї для власних збройних сил… То як же вона може бути надійним постачальником для індійських військових?», – пояснює Румер.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Втім, повністю від постачання з росії Індія зараз відмовитися не може. В індійській армії ще багато російської військової техніки, у тому числі винищувачів та танків. І вона потребує запчастин.

Крім того, Індія зацікавлена у відкритті деяких спільних виробництв із росією.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *