Іспанія підтримує реабілітацію українських військових - віцеспікерка Олена Кондратюк

Іспанія підтримує реабілітацію українських військових – віцеспікерка Олена Кондратюк

Заступниця Голови Верховної Ради України зустрілася з Послом Іспанії в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу. На початку зустрічі Олена Кондратюк подякувала Іспанії, у особі пана Посла, за всебічну допомогу та підтримку України, адже Іспанія — серед лідерів постачання озброєння для ЗСУ та зробила один із найбільших внесків до Європейського фонду миру на 400 млн євро.

Вона зазначила, що Україна також розраховує на допомогу в інженерній техніці, що є однією з нагальних потреб наших Сил оборони. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Верховна Рада України».

Віцеcпікерка українського Парламенту також підкреслила, що Україна цінує адвокацію та проактивну парламентську дипломатію, яку здійснює Парламент Іспанії для підтримки України.

Іспанія підтримує реабілітацію українських військових - віцеспікерка Олена Кондратюк

«Вдячні особисто Голові Конгресу Депутатів Іспанії Франсіні Арменголь за приєднання до спільного листа голів парламентів країн G7, ЄС та держав-партнерів на адресу Спікера Палати представників США М. Джонсона. Мета звернення — розблокувати розгляд законопроєкту HR 815 із пакетом військової допомоги Україні на 60 млрд дол. США», — закцентувала Олена Кондратюк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Окремо вона наголосила, що для України є важливими експертиза, досвід та зв’язки Іспанії з країнами Латинської Америки, як одного з ключових регіонів Глобального Півдня. Тож співрозмовники обмінялися думками про те, як достукатися до цих країн, як краще доносити правду про російську агресію та її наслідки й протидіяти російській пропаганді, зокрема, через відданість цінностям міжнародного права та захист прав дітей.

«Ми також обговорили продовження програм лікування та реабілітації у Іспанії поранених українських військових і ветеранів, організацію відпочинку українських дітей, постраждалих від війни», — підкреслила Олена Кондратюк.

Зі свого боку, Рікардо Лопес-Аранда Хагу наголосив, що Іспанія буде й надалі активно підтримувати Україну. Зокрема, у питаннях безпеки, гуманітарної допомоги та гендерної рівності, а також братиме активну участь у ініціативах із повернення незаконно депортованих рф українських дітей.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *