Кабмін дозволив бронювання всіх саперів від мобілізації для операторів розмінування

Кабмін дозволив бронювання всіх саперів від мобілізації для операторів розмінування

Підприємства, установи, організації, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, зможуть забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування.

Відповідні зміни до постанови №76 ухвалив Кабінет Міністрів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

Так, рішення уряду передбачає бронювання виключно фахівців з розмінування сертифікованого оператора, які входять до складу груп:

* нетехнічного обстеження;
* технічного обстеження;
* очищення;
* інспектування;
* контролю якості.

Ідеться про цивільних, які пройшли базову підготовку, достатню для пошуку мін та вибухонебезпечних предметів в полях. Такі працівники можуть бути заброньовані, незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботи з гуманітарного розмінування.

Нагадаємо, станом на початок червня в Україні сертифіковано 42 оператори протимінної діяльності. У процесі сертифікації перебуває 53 організації, з яких 31 – урядові. В травні до гуманітарного розмінування були залучені близько 2 тис. фахівців, ще 1,9 тис. – до оперативного реагування.

Як повідомлялося, 18 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який звільняє від сплати податку на додану вартість та митних платежів при ввезенні товарів, необхідних для виробництва машин механізованого розмінування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *