Угорщина відмовляється видавати українських ухилянтів: скандальна заява влади

Угорщина відмовляється видавати українських ухилянтів: скандальна заява влади

У той час, як Чехія не планує тримати військовозобов’язаних українців в країні без відповідних документів, Угорщина не видаватиме України ухилянтів. Про це заявив заступник прем’єр-міністра країни Жолт Шем’єн в коментарі місцевому медіа “ATV”.

“Ми не перевіряємо українських біженців, щоб побачити, чи підлягає хтось з них, на думку українців, військовій службі чи ні. Угорщина не видаватиме їх Україні”, — сказав він. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Ба більше – за його словами дані біженців не будуть оприлюднюватись.

“Кожен біженець з України в Угорщині є вільною людиною, яка вільна вирішувати, чи залишатися тут, чи рухатися далі на Захід, або — якщо він вирішить це зробити — повернутися назад”, — пояснив віцепрем’єр.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Варто зазначити, що після ухвалення нового скандального закону про мобілізацію військовозобов’язані чоловіки за кордоном не зможуть користуватися консульськими послугами. Про депортацію поки не йдеться, проте без відповідних документів вони зможуть залишатися не в усіх країнах. При цьому, у серпні минулого року голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявляв, що ухилянтів, які виїхали за підробленими документами за кордон, можуть екстрадувати практично з усіх країн, крім Російської Федерації.

Раніше ми писали, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *