Хто має право на проїзд: ДПСУ пояснили умови пропуску через блокаду на кордоні з Польщею

Хто має право на проїзд: ДПСУ пояснили умови пропуску через блокаду на кордоні з Польщею

Блокування відбувається на двох напрямках з боку польського кордону, утворилися черги. “Учасники блокади перешкоджають руху вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску Ягодин і Рава-Руська”, – сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

При цьому зазначив, що раніше був розблокований напрямок пункту пропуску Шегині. “Зараз рух відбувається, але не можна виключати того, що такі дії можуть поновитися”, – сказав Демченко. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Він розповів, що на території Польщі в черзі на двох заблокованих напрямках 1050 вантажівок – 400 з них навпроти Рава-Руської і 650 навпроти пункту пропуску Ягодин.

За його словами, є черга із 1000 вантажівок в напрямку пункту пропуску Краківець. “Цей напрямок не блокується, але черга виникла через те, що інші напрямки блокуються і водії шукають альтернативні напрямки для перетину кордону”, – додав Демченко.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В ДПСУ зазначили, що на тих напрямках, де блокується рух транспортних засобів є можливість перетину кордону і легковими автомобілями, і автобусами.

Ситуація на кордоні з Польщею

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне” та “Шегині-Медика”.

Перед пунктом пропуску “Ягодин-Дорогуськ” на українсько-польському кордоні, польські фермери висипали зерно з кількох українських фур.

Відео з черги на польському боці кордону опублікували на сторінці Granica/Кордон PL-UA у Facebook. Автор відео розповів, що блокувальники зрізали пломби з вантажівок з допомогою болгарки. Але зі скількох вантажівок висипали зерно невідомо.

На місці працювала поліція. У польських фермерів та українських водіїв, чиє зерно висипали, взяли дані.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *