Хто прийде на зміну Путіну? Аналіз прогнозів від WP

Хто прийде на зміну Путіну? Аналіз прогнозів від WP

Диктатор Володимир Путін очолював росію майже чверть століття, якщо він виграє переобрання на свій п’ятий президентський термін у неділю, що є фактично незаперечним, він матиме право ще на шість років – протягом яких час його перебування в Кремлі стане довшим за час Йосипа Сталіна. Про це йдеться у статті політичного експерта Адама Тейлора для The Washington Post.

За його словами, однією з причин, чому Путін “так добре вижив” є те, що його стиль лідерства не допускає суперників. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

“Олексій Навальний, найсильніший і найхаризматичніший опозиціонер Росії за останні роки, помер в арктичній виправній колонії минулого місяця, переживши отруєння в 2020 році. Інші потенційні суперники були вбиті, як-от Борис Нємцов, застрелений на московській вулиці в 2015 році. Не лише ліберали стикаються з подібними загрозами: глава Вагнера Євгеній Пригожин, відвертий лідер найманців і колишній союзник Путіна, загинув через два місяці після короткочасного військового повстання минулого року”, – нагадує журналіст.

Тейлор зазначає, що навіть номінальні суперники Путіна на виборах, які відбудуться у ці вихідні, у кращому разі “є нікчемами, які не мають державного дозволу” – єдиних двох антивоєнних кандидатів Катерину Дунцову та Бориса Надєждіна не допустили до голосування з технічних причин.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Найвідомішим послідовником Путіна є Дмитро Медведєв, нині заступник голови Ради безпеки Росії. Медведєв обіймав посаду президента Росії з 2008 по 2012 рік, тоді як Путін обіймав посаду прем’єр-міністра — “тандемний” стиль керівництва, покликаний допомогти Путіну уникнути обмежень на терміни” , – пише автор.

Він наголошує, що колись Медведєва вважали потенційним реформатором “з м’якшим настроєм, ніж у Путіна”. Зараз він найбільш відомий агресивним націоналізмом і глузливими висловлюваннями про Україну і Захід.

“Безглуздий характер деяких повідомлень часто шокує, хоча деякі аналітики кажуть, що він відіграє ретельно продуману роль “придворного клоуна” Кремля, якого можна використати, щоб зробити Путіна більш поміркованим”, – уточнив Тейлор.

За його словами, військові лідери, такі як міністр оборони Росії Сергій Шойгу, добре відомі, але відсутність їхньої підтримки з боку населення стала очевидною під час “повстання” Пригожина.

Тим часом мер Москви Сергій Собянін був висунутим від партії Путіна “Єдина Росія” під час його кампанії з переобрання минулого року, попри те, що раніше балотувався як незалежний кандидат — цей крок критики сприйняли як спрямований на стримування його політичного зростання в місті, де правляча партія є менш популярною.

“Микола Патрушев, секретар Ради безпеки Росії, вважається дуже впливовим, але він переважно залишався за кадром аж до вторгнення в Україну, коли його підступна риторика зробила його помітним голосом. Губернатор Тульської області Росії Олексій Дюмін також не дуже відомий на Заході, а його минуле як колишнього особистого охоронця Путіна, який отримав високі військові посади, призвело до припущень, що він може бути улюбленим кандидатом”, – розмірковує Тейлор.

Він також нагадав слова прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова про те, що майбутній наступник Путіна може не сильно змінити Росію. Говорячи про те, яким має бути наступний президент РФ, спікер сказав: “Таким самим. Або іншим, але таким самим”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *