Кіберстрахування у світі: аналітики передбачають значне розширення ринку до 2034 року

Кіберстрахування у світі: аналітики передбачають значне розширення ринку до 2034 року

Ринок кіберстрахування очікує значного зростання порівняно з іншими напрямками страхування майна протягом наступних 10 років. Проте існує певне занепокоєння щодо того, як досягти цього зростання — особливо через повільне зниження премій на ринку США, який займає левову частку.

Кіберстраховики й надалі стикатимуться з проблемами андеррайтингу, оскільки ринкова конкуренція та частота страхових випадків зростають через швидкі технологічні зміни. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

У звіті CyberCube Cyber Insurance Market Outlook for 2024-2034: Coverage & Capital Managing, зазначається, що це швидке зростання буде зумовлене зростаючою цифровізацією світової економіки та занепокоєнням щодо кіберризиків.

Зміни в ландшафті кіберзагроз принципово не змінюють частоту чи серйозність кібератак. Еволюція наступальної та оборонної стратегії компаній та нова тактика можуть кардинально змінити прогнози.

Аналітики провели стрес-тестування показників зростання премій, проаналізували вимоги до капіталу для підтримки зростаючого напряму та запитали страховиків, які структурні зміни знадобляться, щоб виконати прогнози щодо розвитку.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Лідери ринку очікують значного зростання кіберстрахування протягом наступного десятиліття. Однак кіберризик залишається капіталомістким ризиком, який вимагає структурних інновацій, щоб не відставати від зростаючого попиту та підтримувати стійкість суспільства.

За даними CyberCube, у 2023 році премії з кіберстрахування в США склали 8 мільярдів доларів. Базуючись на припущенні, що носії ризику керують капіталом для сукупних збитків 1 з 250 років, модель катастрофи Portfolio Manager оцінює, що галузь потребує 20 мільярдів доларів капіталу в 2023 році. Це означає, що перестраховикам знадобилося 20 мільярдів доларів, щоб покрити збитки від кіберагрегації, що відбуваються 1 раз на 250 років.

Прогнозується, що кіберстрахування швидко розвиватиметься протягом наступного десятиліття завдяки посиленню цифровізації світової економіки та зростанню занепокоєння щодо кіберризиків, а ринок кіберстрахування США зросте до 20 мільярдів доларів до 2025 року.

Кіберстрахування у світі: аналітики передбачають значне розширення ринку до 2034 року

Три фактори зростання для киберстрахування в США до 2034 року:

10% зростання, що призведе до 17 мільярдів доларів премії
20% зростання призвело до 45 мільярдів доларів премії
30% зростання до 109 мільярдів доларів премії в особистому кіберстрахуванні

Прогнози зростання премій з кіберстрахування 2024-2034

Кібератаки стали найвищою небезпекою, і ймовірність збитків від кібератак в США перевищує збитки від урагану Катріна — найбільшу на сьогоднішній день природню катастрофу, яку можна страхувати. При CAGR 20% розмір капіталу, необхідний для управління втратою 1 з 250 років, становитиме 121 мільярд доларів. Наприклад, у 2005 році ураган Катріна обійшовся страховій галузі в 102 мільярди доларів.

З 2023 по 2024 рік світовий ринок кіберстрахування виріс з 16,66 мільярда доларів до 21 мільярда доларів та, за прогнозами, досягне 120 мільярдів доларів до 2032 року, демонструючи значний CAGR на 24,5% протягом прогнозованого періоду.

Ринку перестрахування потрібно буде суттєво збільшити розподіл кіберкапіталу, щоб забезпечити цей потенціал зростання, причому збільшення буде потрібно з багатьох джерел, включаючи страховиків, перестраховиків, ринки капіталу та, можливо, приватно-державне партнерство.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За середніх 10-річних оцінок зростання в 20%, очікується, що в 2034 році окрема премія США становитиме 45 мільярдів доларів, що в 5ь разів більше, ніж сьогодні.

Однак для досягнення реального зростання ризиків знадобляться інновації продукту, а не головне збільшення тарифів на кіберстрахування, як це спостерігалося в останні роки.

Враховуючи низькі рівні проникнення для страхове покриття кіберризиків сьогодні, страховики та брокери повинні досягти збільшення проникнення кіберстрахування, пропонуючи більші ліміти та покриття з більшою ясністю щодо умов.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *