Коли потрібен договір страхування «Зелена картка» і як перевірити його актуальність

Коли потрібен договір страхування «Зелена картка» і як перевірити його актуальність

Якщо ви виїжджаєте за кордон на власному автомобілі, вам знадобиться міжнародний договір страхування «Зелена картка». Це автострахування цивільно-правової відповідальності – обов’язкове для водіїв, що прямують в інші країни.

Договір міжнародного страхування «Зелена картка» забезпечить відшкодування збитків, заподіяних життю, здоров’ю та/або майну третіх осіб унаслідок ДТП з вини страхувальника за кордоном. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

«Зелена картка» – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах – членах міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка», зазначених і не викреслених у такому сертифікаті.

Тобто «Зелена картка» – це також автоцивілка. Різниця полягає в тому, що автоцивілка діє лише на території України, а «Зелена картка» – за межами нашої держави.

Для укладення договору знадобляться:

  • свідоцтво про реєстрацію автомобіля (технічний паспорт);
  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код (для фізичних осіб) / код ЄДРПОУ (для юридичних осіб).

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Оформити страховку в електронній чи паперовій формі можна в страховиків, що є повними членами Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) або у страхових агентів страховика – повного члена МТСБУ.

Ознака успішного укладення договору страхування через підсистему «Green Card online» – це контрольний код нанесений у нижньому правому куті бланка сертифіката «Зелена картка». Завдяки цій технології ви можете бути впевнені в дійсності вашого договору та легко перевірити його чинність.

Перевірити статус сертифіката «Зелена картка» можна на сайті МТСБУ.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *