Країни Балтії готуються до повного відключення від енергосистеми рф

Країни Балтії готуються до повного відключення від енергосистеми рф

Контракт на співпрацю продовжувати не будуть. Країни Балтії на фінішній прямій на шляху до синхронізації з електромережею континентальної Європи. Вже в лютому 2025 року ці країни мають приєднатися до ENTSO-E.

Такі заяви зробили міністри енергетики Литви, Латвії та Естонії, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики Литви. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня. Україна».

Ознайомившись зі звітом про хід робіт, міністри визнали, що підготовка до синхронізації Балтійської електроенергетичної системи з системою Європи йде відповідно плану.

“Найближчими тижнями балтійські оператори систем передачі проінформують інші сторони про своє спільне рішення не продовжувати контракт BRELL (електричне кільце Білорусі, росії, Естонії, Латвії і Литви, – ред.)”, – сказано в повідомленні.

Після цього країни Балтії проведуть ізольоване робоче випробування системи та синхронізацію з мережами континентальної Європи в лютому 2025 року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії, пише експерт з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті “Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *