Литва передала до Гааги документи з доказами проти Лукашенка

Литва передала до Гааги документи з доказами проти Лукашенка

Литва передала в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі матеріали про злочини, скоєні самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком та його спільниками.

Про це повідомив Об’єднаний перехідний кабінет Білорусі, утворений опозиціонеркою Світланою Тихановською. Як зазначається, соратника російського диктатора звинувачують у примусовій депортації та переслідуванні громадян за політичні погляди, а також в інших діях, вчинених всупереч норм міжнародного права. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Частина злочинів мала транскордонний характер, тобто була скоєна як на території Білорусі, так і на території держав-учасниць Римського статуту.

Білоруські опозиційні сили, які збирали інформацію про масові репресії та переслідування незгодних з чинним режимом, передали матеріали владі Литви для оцінки. Остання дійшла висновку, що є достатньо підстав для передачі документів прокурорам МКС.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Ми вдячні уряду Литви за принципове рішення та дію. Для сотень тисяч постраждалих для всіх жертв репресій це дає надію. Надію на справедливість, надію на те, що злочини не залишаться без покарання. Винні мають бути притягнуті до міжнародної відповідальності, репресії – припинені. Усі незаконно засуджені мають бути звільнені та реабілітовані”, – повідомила Тихановська.

Раніше ми писали, що за словами прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, рано чи пізно російський диктатор Володимир Путін опиниться на лаві підсудних у Гаазі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *