МИД Украины требует разблокировать ротацию экспертов МАГАТЭ на Запорожской АЭС

В оккупированном Энергодаре рф блокирует ротацию экспертов МАГАТЭ на Запорожской АЭС.

При этом оккупационные войска продолжают завозить на территорию станции военную технику, а также российских солдат, тем самым провоцируя ядерную катастрофу. 

Россия блокирует ротацию экспертов Международного агентства по атомной энергии (МАГАТЭ) на Запорожской АЭС. Также оккупационные войска продолжают размещать на ЗАЭС военную технику и русских солдат. Об этом заявили в МИД Украины.

Министерство иностранных дел Украины требует от международного сообщества срочно отреагировать на преступления рф против гражданских ядерных объектов в Украине, в частности оккупацию ЗАЭС, препятствование работе МАГАТЭ и создание угроз жизни международных экспертов.

В заявлении украинского министерства отмечается, что если не остановить рф, то это может привести к катастрофе.

“Якщо Росію не зупинити, її злочинні дії на українському ядерному об’єкті можуть призвести до катастрофи, масштаби якої були досі незнані для Європи. Москва має негайно розблокувати ротацію експертів МАГАТЕ та забезпечити їхнє невідкладне безпечне переміщення тимчасово окупованими територіями України до Запорізької АЕС. Триваючі злочини РФ проти цивільних ядерних об’єктів в Україні, включаючи окупацію ЗАЕС, перешкоджання роботі МАГАТЕ та створення загроз життю міжнародних експертів, вимагають невідкладної міжнародної реакції. Закликаємо міжнародну спільноту вжити негайних кроків задля розширення санкцій проти російської державної корпорації «Росатом», афілійованих з нею компаній та інституцій, а також інших ключових чинників атомної енергетики Росії. Окремо наголошуємо на нагальності повного припинення співробітництва з РФ в сфері ядерних технологій, а також обмеження прав і привілеїв Росії в МАГАТЕ”, – говорится в заявлении МИД.

zabor

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *