Міський голова несе відповідальність за трагедію у місті Києві

Міський голова несе відповідальність за трагедію у місті Києві

Голова військової адміністрації Києва Сергій Попко заявив, що ніхто не має права знімати з себе відповідальність за загибель цивільних при ракетному ударі росії в ніч на 1 червня. Про це повідомила прес-служба КМВА.

За його словами, трагедія із загиблими через закрите укриття — це відповідальність влади на всіх рівнях, від міського голови до голів районів. “Тому ніхто – ні я, жоден інший керівник вищої чи нижчої ланки в цьому місті не мають права знімати з себе відповідальність до завершення слідчих дій”, — сказав Попко. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛІГА».

Міський голова несе відповідальність за трагедію у місті Києві

Сергей Попко (Фото: КГВА)

Він зазначив, що завдання про підготовку укриттів ставилося неодноразово, а правоохоронці розслідують, чи було воно виконано. “Що спричинило трагедію — закриті двері входу до поліклініки, де розташоване укриття або фатальний збіг обставин і люди просто не встигли добігти — відповіді на це питання дасть слідство. За підсумками якого мають бути покарані”, — заявив глава КМВА.

Чиновник наголосив, що глави районних адміністрацій отримали вказівку забезпечити роботу укриттів цілодобово та попередити балансоутримувачів про відповідальність за недопуск громадян у сховища.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Сьогодні, 1 червня, вночі росія знову атакувала Київ з повітря балістичними ракетами. Всі цілі були збиті протиповітряною обороною, проте є руйнування та жертви внаслідок падіння уламків. Серед загиблих – дитина. Мешканець Деснянського району Києва, де вночі внаслідок російського ракетного удару загинули троє осіб, стверджує, що укриття, до якого прибігли люди під час повітряної тривоги, було зачинене. Цю інформацію підтвердили Кличко та Клименко.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *