Мобілізацію народних депутатів в Україні потрібно відновити - адвокат

Мобілізацію народних депутатів в Україні потрібно відновити – адвокат

Замість того, щоб військкоматами вручали повістки військовозобов’язаним незалежно від місця проживання, треба відновити призов нардепів.

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Прийняття такої постанови Кабміном, говорить, що з 2014 року уряд та Міноборони не можуть налагодити питання з мобілізації та обліком військовозобов’язаних. Виконання цієї постанови приведе до ще більшого хаосу, ніж існує сьогодні. Адже ми в соцмережах бачимо десятки повідомлень про те, що людина воює, а їй додому приходять повістки з військкомату. Це відбувається тому, що особу мобілізують не за місцем його реєстрації. А просто будь- де. Тому такі випадки часто траплялися на Львівщині, Івано-Франківщині та у Закарпатській області, де на місцях керівники центрів комплектації перевищували свої повноваження та мобілізували осіб, які не зареєстровані за місцем знаходження, відповідно не маючи їх особових справ», — каже адвокат.

За його словами, дана постанова Кабміну ще більше підніме соціальну напругу через таку мобілізацію.

«Кабмін замість наведення ладу в питаннях мобілізації, прийнявши таку постанову спричине ще більший хаос. Тим паче, що ми робимо ще гірше ніж в рф, де чоловікам не заборонено виїжджати за кордон. Тобто по відношенню до громадян робиться ще гірше ніж в рф. Відбувається порушення здорового глузду та законодавства, яке повинне регулювати питання мобілізації. Хоча це питання можна було налагодити ще декілька років назад», — каже адвокат.

За його словами, для цього в Україні треба відновити призов нардепів.

«Після цього ми побачимо, як відразу почнуть перевіряти особові справи. Друга зміна — провести інвентаризацію осіб зареєстрованих за місцем проживання та осіб, які стоять на військовому обліку. Третє — припинити ганебну практику, коли інвалідів та осіб, які не можуть бути мобілізованими, роблять здоровими та відправляють на фронт», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що військкомати будуть вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця проживання: постанова Кабміну. ТЦК здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, зарахованих до військового оперативного резерву; на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.

Джерело

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *