На засіданні РСУ розглянули Кодекс суддівської етики та двох претендентів до КС

На засіданні РСУ розглянули Кодекс суддівської етики та двох претендентів до КС

Рада суддів сьогодні, 12 вересня, має визначитися із наданням рекомендацій про призначення на посаду судді Конституційного Суду, а також попередньо схвалити проект Кодексу суддівської етики.

З таких питань о 13:00 розпочнеться засідання РСУ, що пройде в приміщенні Державної судової адміністрації, Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Так, члени РСУ мають визначитися із рекомендаціями для двох претендентів на посаду судді КС, які залишилися у списку після проходження відбору в дорадчій групі експертів. Із 15 кандидатів, яких свого часу РСУ направила до ДГЕ, остання визначила рейтинговий список, з яких делегати мають обрати суддю КС.

Нагадаємо, що за суддю Касаційного цивільного суду Аллу Олійник віддали голоси 6 членів ДГЕ, а за суддю Касаційного кримінального суду Олександру Яновську — 4.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, члени РСУ планують схвалити оновлений Кодекс суддівської етики, аби подати його на затвердження делегатам з’їзду.

Як відомо, за тиждень, 18 вересня, має розпочати свою роботу черговий ХХ з’їзд суддів. Серед іншого, він має обрати одного суддю КС, двох членів Вищої ради правосуддя, новий склад Ради суддів, а також заслухати інформацію очільника ДСАУ, зокрема щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади, та Вищої кваліфікаційної комісії суддів про її діяльність.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *