Нацбанк підбив підсумки місячника мітингів

Національний банк повідомив, що 13 грудня виповнилось «рівно місяць, як під стінами НБУ тривають мітинги, які, на його думку, проплачені екс-власниками виведених з ринку банків, зокрема, Ігорем Коломойським, для тиску на Національний банк та дискредитації реформи фінсектору».

У середу, 13 листопада, мітингарі вперше з’явилися під НБУ і сумарно 23 дні мітингували. «Мітинг добре організований у відповідності до вимог Кодексу законів про працю – по вісім годин п‘ять днів на тиждень, при чому тільки у робочі дні», – повідомляють в НБУ.

НБУ навів цікаві факти:

184 години загалом за останній місяць тривали мітинги під НБУ. Завбачливі мітингарі зустрічаються о 8:30 з колегами та колежанками біля найближчих до НБУ станцій метро і добре організованими колонами (як зазвичай і діють неорганізовані акції протесту) рухаються на Інститутську. За нашими спостереженнями, «робочий графік» мітингаря під НБУ – з 9:30 до 17:30. Але у п’ятницю – «скорочений робочий день», вони розходяться ще дотемна.

700-1500 – це середня кількість мітингарів під стінами Національного банку упродовж одного дня.

100-1000 грн отримують за один день мітингарі під НБУ залежно від «кваліфікації», за інформацією медіа.

490 тис. грн – 1 млн грн коштує один день мітингу під стінами НБУ, і це – лише «фонд заробітної плати» без оплати керівників та управлінців.

11 організацій та об’єднань беруть участь у мітингах.

Офіційно заявленою причиною для проведення мітингу під НБУ профспілковим комітетом Нікопольського заводу феросплавів є дія постанови № 954 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, яка передбачає підвищення тарифу на передачу електричної енергії.

12 днів триває мітинг під будинком голови Національного банку Якова Смолія, поки він працює на Інститутській. Іноді до «тітушек» – мітингарів приєднуються журналісти телеканалу 1+1 Ігоря Коломойського.

9 днів триває мітинг під будинком першої заступниці голови Катерини Рожкової, поки вона теж перебуває на роботі на Інститутській.

8-річна донька Катерини Рожкової вимушена бути головним слухачем наклепів та об’єктом закликів мітингарів «поспілкуватися», коли Катерина Рожкова працює в офісі, а дівчинка повертається зі школи додому.

3 рази «тітушки» намагалися насильницьким способом вдертися до приміщення Національного банку.

1 раз представники мітингарів намагалися поспілкуватися з представниками НБУ у цивілізований спосіб – через звернення громадян. Ця зустріч була призначена наступного ж дня після отримання запиту на прийом громадян та відбулася 29 листопада.

«Конкретних запитів до НБУ ми так і не почули, однак дали змістовні відповіді на питання про декларації керівництва НБУ, звіт керівників, які очолювали Нацбанк у 2017 і 2018 роках, зміцнення гривні», – повідомляють в НБУ.

1 смс-повідомлення з образами і погрозами отримала перша заступниця голови Катерина Рожкова.

4 заяви НБУ та керівництво НБУ надіслали до правоохоронних органів у зв’язку із мітингами, через спроби мітингарів вдертися до НБУ, а також через погрози керівництву центробанку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *