Нардеп пояснив, чи можливе повне оновлення складу Кабміну в Україні

Нардеп пояснив, чи можливе повне оновлення складу Кабміну в Україні

Президент ще на початку війни не випадково говорив про можливі “точкові зміни” в уряді, зазначив народний обранець. Повний склад уряду України, згідно із законодавством, не може бути припинений та змінений під час дії воєнного стану.

Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в ефірі “Радіо Свобода”, коментуючи можливі ротації в уряді, зокрема, і відставку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Є закон про правовий режим воєнного стану, стаття 10 якого чітко забороняє припинення повноважень, в тому числі Кабінету міністрів України під час правового режиму воєнного стану. Я на цей час не бачу юридичних можливостей для припинення повноважень Кабінету міністрів України. А припинення повноважень прем’єра є автоматично наслідком припинення повноважень всього складу Кабінету міністрів”, – заявив він.

Веніславський зауважив, що не випадково президент Володимир Зеленський ще на початку війни говорив про можливі “точкові зміни”. Відставка того чи іншого міністра за поданням прем’єр-міністра може бути розглянута.

“Тому що, коли у Кабінеті міністрів хтось пише заяву про відставку, ми таку заяву розглядаємо. І якщо прем’єр-міністр вносить подання – ми його розглядаємо. Але повний склад Кабінету міністрів України за законом змінений, припинений бути не може”, – пояснив нардеп.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Останніми днями в мережах обговорюється інформація про можливе звільнення голови уряду Дениса Шмигаля.

Важливі новини України – сьогодні це варте уваги

3 липня “Українська правда”, з посиланням на співрозмовників з оточення президента Володимира Зеленського, поширила інформацію, що глава держави “втомився” від прем’єр-міністра і, ймовірно, планує звільнити його.

Джерела кажуть, що потенційним кандидатом на зміну Шмигалю є міністерка економіки Юлія Свириденко, яка обіймає посаду першої віце-прем’єрки. Також ніби розглядається кандидатура колишнього міністра розвитку громад (Мінрегіону) Олексія Чернишова, який зараз керує “Нафтогазом”.

Загалом Шмигаль керує українським урядом вже понад 4 роки і є рекордсменом за цим показником серед усіх українських прем’єрів від початку незалежності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *