Національний банк України виключив страхову компанію "Каштан" з держреєстру

Національний банк України виключив страхову компанію “Каштан” з держреєстру

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ страхову компанію “Каштан” у зв’язку з анулюванням усіх ліцензій на провадження страхової діяльності через порушення вимог законодавства, виявлених в результаті інспекційної перевірки.

Таке рішення ухвалив на засіданні Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

СК “КАШТАН” мала 20 ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування, які було анульовано на підставі рішення Правління Національного банку України від 12 вересня 2023 року.

Національним банком у липні цього року проведено позапланову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами інспектування встановлено повторне порушення ліцензійних умов – страховик не дотримується обов’язкових нормативів. 13 серпня 2021 року до ПРАТ “СК “КАШТАН” вже було застосовано захід впливу за аналогічні порушення ліцензійних умов.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Згідно з останньою поданою звітністю на 30 червня 2023 року обсяг страхових премій компанії становив 2 823 тис. грн, вартість активів – 509 818 тис. грн, страхові резерви – 56 231 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,01%.

Після виключення з Державного реєстру фінансових установ зазначений страховик втрачає статус фінансової установи.

Відповідно до пункту 14 розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про фінансові послуги та фінансові компанії”, який набрав чинності 11 лютого 2022 року, якщо надавач фінансових послуг не має чинної ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг станом на день набрання чинності цим законом, це є підставою для виключення Національним банком України у встановленому ним порядку такого надавача фінансових послуг та відомостей про нього з відповідного реєстру з дня набрання чинності цим законом.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *