НБУ терміново перерахував 24,43 млрд грн до бюджету

20 квітня, Національний банк перерахував 24,43 млрд грн свого прибутку за минулий рік до державного бюджету України.

Про це повідомили в НБУ.

Цьогоріч за узгодженням із Міністерством фінансів вирішено перерахувати відразу всю суму прибутку НБУ.

«Держава отримає практично на 2 млрд грн більше, ніж Національний банк очікував, коли надавав минулого року прогнозну суму для закладення в цьогорічний бюджет. У такий спосіб Національний банк допомагає уряду у нелегкій справі подолання епідемії в Україні», – зазначила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

НБУ перерахував кошти в той же день, коли Рада Національного банку затвердила консолідовану фінансову звітність регулятора за 2020 рік та зобов’язання Національного банку за 2020 рік перед державним бюджетом України у сумі 24,43 млрд грн.

Керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта вважає, що 24,4 млрд прибутку НБУ дещо рятують ситуацію із виконанням бюджету в квітні.

«Втім, це на 9 млрд менше, ніж передбачено бюджетним планом, і зменшить рівень виконання доходів. До квітня в нас невиконувався лише план по зовнішніх запозиченнях, тепер починає невиконуватися ще й план по внутрішніх запозиченнях та погіршується виконання плану по доходах – падає надходження грошей до бюджету по всіх основних каналах», – зазначив він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *