Німеччина проти конфіскації активів Кремля через страх перед позовами за Другу світову

Німеччина проти конфіскації активів Кремля через страх перед позовами за Другу світову

Німеччина виступає категорично проти планів конфіскувати заморожені активи Кремля на відновлення та військову підтримку України, написала газета The Wall Street Journal у неділю, 28 квітня.

Німецька влада вважає, що ці гроші мають залишатися недоторканними, щоб їх потім можна було використовувати як важіль на переговорах про завершення війну і повернення території України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛIГАБiзнесIнформ».

Ще одним мотивом відмови Берліна від стягнення активів може бути бажання захистити німецькі компанії, які все ще працюють у Росії, від конфіскації у відповідь. Крім того, це може створити прецедент та спровокувати нові позови проти Німеччини за злочини часів Другої світової війни, йдеться в публікації.

Міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі єдиного телемарафону в суботу, 27 квітня, описав три сценарії використання заморожених російських активів.

Перший з них, який Малюська назвав супероптимістичним, передбачає конфіскацію усіх заморожених російських активів на користь України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нейтральний варіант – використання доходів як застави під залучення боргового фінансування для України. У такому разі доходи будуть нараховані за 10 років наперед, але зібрані одразу одним траншем.

За песимістичного сценарію Україна отримуватиме лише поточне відрахування доходів, нарахованих від російських активів. Це максимум 5 мільярдів євро на рік.

Євросоюз зараз іде за песимістичним сценарієм, але США на зустрічах G7 запропонували розглянути нейтральний варіант, а Конгрес США надав Білому дому повноваження застосувати конфіскацію російських активів (яких у США не дуже багато).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *