Нові деталі у скандалі з виїздом за кордон під прикриттям дітей-сиріт

Нові деталі у скандалі з виїздом за кордон під прикриттям дітей-сиріт

У скандалі щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей оприлюднена інформація не підтверджується фактами. Про це йдеться у заяві Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.

Там кажуть, що у березні 2022 року не існувало порядків і механізмів евакуації дітей. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Ні Міністерство соціальної політики, ні Національна сервісна служба, ні офіс Уповноваженого Верховної ради з прав людини не надавали жодних вказівок і рекомендацій щодо порядку подальших дій та способів евакуації дітей-сиріт! На початку повномасштабного вторгнення за допомогою Служби у справах дітей та сім’ї, за підтримки місцевої влади, евакуйовано в безпечні умови близько 1500 дітей-сиріт. У складі евакуаційної групи з центрів соціально-психологічної реабілітації дітей Києва виїхали в Німеччину 67 дітей, наразі продовжують перебувати в евакуації 30. Решта дітей влаштовані в сімейні форми виховання”, – пояснили у Службі.

Місцева влада самостійно провела переговори з Урядом Німеччини та вивезла дітей до міста Вупперталь.

“Вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей не могли бути евакуйовані у складі групи без професійного супроводу. Саме тому була сформована група супроводжуючих осіб (психологи, вихователі, соціальні працівники, помічники вихователів, медики), які мали досвід роботи в дитячих колективах та мали бажання і навички для супроводу групи дітей в евакуацію”, – йдеться у заяві.

У КМДА назвали реакцію омбудсмена абсолютно непрофесійною, бо йому було передано повну інформацію про всіх дітей, які перебували або продовжують перебувати в евакуації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Представники установи, яка прийняла наших дітей, вкрай обурені некомпетентною та зверхньою поведінкою представників моніторингової групи та відсутністю поваги до уряду Німеччини, який понад 2 роки утримує наших дітей! Теза про схему для виїзду за кордон та ухиляння родичів чиновників абсолютно маніпулятивна та необґрунтована”, – підкреслюється у заяві.

Як повідомляв “Апостроф”, прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо скандалу навколо евакуації дітей.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *