Новий пакет військової допомоги від Британії: яку зброю отримають українські військові

Новий пакет військової допомоги від Британії: яку зброю отримають українські військові

Велика Британія разом із союзниками передають Україні пакет військової допомоги на суму 150 млн фунтів стерлінгів (понад 217 млн євро) для посилення повітряної та морської оборони. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Він наголосив, що завдяки новому пакету вдасться захистити зруйновану інфраструктуру України. До пакета допомоги увійшли радари ППО, фальш цілі та системи радіоелектронної боротьби на суму 70 млн фунтів стерлінгів (81 млн євро). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Своєю чергою передбачено й 80 млн фунтів стерлінгів (понад 110 млн євро) на невеликі човни, розвідувальні дрони й надводні судна без екіпажу.

“Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку ЗСУ для задоволення їхніх термінових потреб у боєздатності. Вона містить більше систем ППО для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морські засоби для зміцнення військово-морських сил”, – запевнив Шаппс.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначається, що наразі фонд отримав вже 900 млн фунтів для України. Велика Британія є найбільшим донором, адже виділила 500 млн фунтів. Також до цього об’єднання входять Данія, Естонія, Фінляндія та Німеччина.

Допомога від Великої Британії – останні новини

Як писав УНІАН, нещодавно Україна отримала пакет військової допомоги від Британії. Шаппс заявив, що до пакета увійшли 80 оборонних ракет, один мільйон боєприпасів та 20 захищених десантних машин “Вікінг”.

Також міністр оборони Британії закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus, аби ЗСУ могли ними бити по території окупованого Криму.

“Я хотів би бачити, як всі наші партнери, включаючи Німеччину, які дійсно мають можливості надавати таку зброю великої дальності, але не дозволяють її використовувати в Криму, який є частиною України. Я думаю, що це те, що має статися в першу чергу”, – зазначив Шаппс.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *