Обстріл ДніпроГЕС: 8 ракет вразили об'єкт, стан споруди серйозно пошкоджений

Обстріл ДніпроГЕС: 8 ракет вразили об’єкт, стан споруди серйозно пошкоджений

Вранці 22 березня росія запустила на Дніпровську ГЕС 8 ракет. Ураження дуже значні. Про це заявив очільник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

За його словами, Україна розуміє ймовірні наслідки. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Сьогодні Запоріжжя було під наймасовішою атакою – тільки в саму ГЕС влучили 8 разів, тобто 8 ракет, які потрапили у цей надзвичайно важливий для України об’єкт, який містить не тільки енергетичну потужну складову, але й виконує інші функції… І всі ми розуміємо можливі наслідки – Україна вже переживала наслідки від ураження схожого об’єкту (Каховської ГЕС – УНІАН). Наразі, наскільки я знаю, з даних, які ми отримали, небезпеки для громадян немає. Об’єкт дійсно виведений з ладу. Я сподіваюся, що наші колеги з дотичних відомств зроблять все можливе для його відновлення, але ураження дуже значні”, – сказав Бєлоусов.

Обстріл ДніпроГЕС: 8 ракет вразили об'єкт, стан споруди серйозно пошкоджений

Удар по ДніпроГЕС – що відомо

Як повідомляв УНІАН, зранку стало відомо, що після нічної потужної комбінованої ататки росіян уражено не тільки житлові будинки, а й низку об’єктів критичної інфраструктури. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, повідомив, що Росія вдарила по дамбі ДніпроГЕС. У Центрі протидії дезінформації відразу зреагували, зазначивши, що вже фіксують різні фейки щодо “знищення греблі”, які запускає ворог, а також твердження, що “Україна повністю залишиться без світла”. Вся ця інформація не відповідає дійсності, пише ЦПД.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У Міненерго заявили, що сьогоднішня атака окупантів є наймасштабнішою на українську енергетику за останній час.

В “Укргідроенерго” запевняють, що загрози прориву греблі ДніпроГЕС після ракетних ударів росіян по станції немає. По станції було два прямих влучання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *