Очільниці «верховного суду ЛНР» пред'явлено підозру: ДБР надало повідомлення

Очільниці «верховного суду ЛНР» пред’явлено підозру: ДБР надало повідомлення

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру у державній зраді колишній голові одного з судів Луганська. Про це повідомляє прес-служба ДБР. Жінка з 2018 року очолює фейковий «верховний суд лнр» та забезпечує функціонування судової системи псевдореспубліки.

Під час тимчасової окупації частини Луганської області росіянами колишня суддя підтримала створення псевдореспубліки. Для узурпації виконання владних функцій вона увійшла до складу «робочої групи по законотворчій діяльності» так званої «народної ради лнр». Підозрювана розробила проєкти кодексів та інших юридично нікчемних законотворчих актів за російським законодавством. Її роботу «високо оцінили» куратори. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Зазначається, що у 2018 році жінка подала документи на зайняття посади так званої «голови верховного суду лнр», на яку згодом була призначена. Наразі, колишня суддя координує діяльність «судової гілки влади» на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Очільниці «верховного суду ЛНР» пред'явлено підозру: ДБР надало повідомлення

Також підозрювана періодично дає інтерв’ю регіональному телеканалу «Луганськ 24», де коментує роботу місцевих судів, висловлюється на підтримку так званої «лнр» та своїми діями провадить підривну діяльність проти нашої держави.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Підозрюваній інкримінують публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Їй загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна інспекція Офісу генерального прокурора та Луганська обласна прокуратура.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *